czy moge legalnie sprzedac gre ?

• Autor wątku Autor wątku Pchelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pchelek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!
Mam problem poniewaz z tego co sie dowiedzialem nie moge legalnie sprzedac orginalnej gry kupionej w sklepie...

Kupilem gre World of warcraft + 2 dodatki do niej, po kupieniu gry zakladam konto na moje dane osobowe i seryjny klucz gry sie zuzywa tak ze innna osoba na ten klucz konta nie zalozy, regulamin gry mowi ze sprzedaz konta jest zabroniona, konta tez nie moge usunac... koszt gry + dodatki to ok 250zl - cena sklepowa i chcialbym po cenie nizszej sprzedac ta gre koledze

niestety wedlug producenta jest to nielegalne i chcialbym sie zapytac czy takie cos jest zgodne z prawem

z gory dzieki za pomoc
pozdrawiam

czyli inna osoba aby mogła zalozyć konto i grać musi popełnić przestepstwo...-ładnie.... i jeszcze co ma za to zapłacić...

Caly temat zostal poruszony na innym forum tutaj:
:: FORUM.BATTLENET.PL :: - sprzedaz gry

I chcialbym wiedziec czy to co robi firma blizzard jest legalne, na pudelku nigdzie nie pisalo ze jezeli raz zagram w gre nie moge jej potem sprzedac, tak samo przy zakladaniu konta byla o tym informacja w 478274 punktowym regulaminie ktory trzeba bylo zaakceptowac zeby zagrac, tylko informacja byla o tym ze nie mozna sprzedac konta (konto a gra to byly dla mnie dwie osobne sprawy)

wydaje mi sie ze tego typu informacja powinna byc na pudelku skoro na kawie mcdonalds trzeba pisac ze jes goraca chociaz to oczywiste to czemu na pudelku nikt mnie nie poinformowal ze nie mozna gry sprzedac co oczywiste dla mnie nie jest...

Po raz n-ty potwierdza się od dawna znana prawda, iż wszelkie zabezpieczenia tzw. antypirackie uderzają tylko w tych biednych naiwnych uczciwych, kupujących gry, programy, muzykę, filmy, itd. za ciężkie pieniądze, które z kolei potem są wykorzystywane przez wydawców do produkcji coraz bardziej zaawansowanych "zabezpieczeń", które jeszcze skuteczniej utrudniać będą życie uczciwym klientom.
Polityka prawie jak naszego rządu ;)

ależ samą płyte z grą możesz sprzedać.... o ile znajdzie sie ktoś żeby zapłacić za klienta który jest darmowy...- ty zapłaciłeś zgodnie z licencją i regulaminem ktory podpisałeś za możliwość gry na ich serwerze ... sama gra warta jest tyle ile nosnik na którym jest nagrana;)

Świetne rozwiązanie. Można by to do innych branż przerzucić.
Niech GM zacznie rozdawać samochody za darmo - płacić się będzie tylko za możliwość ich użytkowania. Na rynku wtórnym nie będą nic warte, bo każdy będzie mógł mieć swój własny za darmo, więc rynku wtórnego właściwie nie będzie, bo po co brać używaną furę, skoro i tak będzie trzeba zapłacić producentowi, jak za nową przed wyjechaniem na ulicę.
Normalnie genialne - światowy kryzys w motoryzacji zażegnany :D

Powrót