Czy mogę się dobrowolnie wymeldować mając wszczęte już postępowanie administracyjne?

• Autor wątku Autor wątku wegorz10
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wegorz10

Użytkownik
Odpowiedzi
47
Mam pytanie odnośnie tego czy mogę iść dobrowolnie do urzędu i wymeldować się mając wszczęte już postępowanie administracyjne o wymeldowanie mnie?

Dziękuję z góry za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Jak najbardziej, zaoszczędzisz niepotrzebnego czasu (wyjaśniania, postępowania, rozpraw itd) sobie, stronie chcącej Cię wymeldowac i urzędnikom.

Idziesz, wymeldowujesz się a za kilka dni dostajesz z urzędu postanowienie o umorzeniu postępowania o wymeldowanie Cię. I po sprawie.

Dziękuję bardzo. Tak się składa, że miałem zamiar dobrowolnie się wymeldować a tu dowiaduje się o wszczęciu postępowania administracyjnego. A proszę mi jeszcze powiedzieć czy grozi mi jakaś kara grzywny za niezgłoszenie do urzędu zmiany miejsca zamieszkania?

Nie, absolutnie proszę się niczym nie martwic. Normalnie na świecie proszę się wymeldowac i niczym nie martwic.

Teoretycznie jest Pan obowiązany się zameldowac, ale zadnych kar sie nie stosuje (choc w ustawie sa przewidziane). Tysiace ludzi ma w dowiedzie w miejscu zameldowania "brak" i zyja a zadnej kary nie placili.

Powrót