czy mogę wnieść zażalenie?

• Autor wątku Autor wątku elle
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elle

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Stroną w sprawie występowaliśmy razem- ja i mąż. O uzasadnienie wyroku w terminie tygodniowym podpisałam się tylko ja - uznając, że jeden egzemplarz wyroku nam starczy, jako że przecież jesteśmy małżeństwem, mamy ten sam adres i z jednego egzemplarza możemy razem skorzystać. W terminie 2 tygodni wysłaliśmy apelację od wyroku I instancji - tu się podpisaliśmy razem, gdyż mamy takie samo zdanie. Sąd przysłam nam postanowienie, że apelację odrzuca, gdyż mąż nie chciał uzasadnienia wyroku.
Czy tak może być? Przecież uzasadnienie wyroku mamy i odydwoje sie z nim zaznajomiliśmy.
Przysławszy mi uzasadnienie wyroku było napisane, że mogę wnieść apelację, to może sama będę teraz nas dwoje reprezentowała na apelacji?
Moge wnieś zażalenie, aby apelacja z mojej strony była przyjęta? :help:

Prawde mówiąc wierzyć mi się nie chce aż. Co do męża Sąd postąpił prawidłowo. Miał on określony czas na wniesienie apelacji nawet nie wnioskując o uzasadnienie i ten czas niewątpliwie minął. Jednak powinien rozpoznać Pani apelację.

Proszę pamiętać, że na zażalenie ma Pani tylko 7 dni od daty doręczenia.

Dziekuję za pokrzepienie i nadzieję.
Ale, co ja mam dalej robić :?:
Napisać zażalenie, aby rozpatrzyli apelację tylko z mojej strony, aby pomineli podpis męża pod apelacją i uznali ją tylko za moją, czy drugą kopię apelacji im wysłać - już wyłącznie z moim podpisem :?:

Zdecydowanie zażalenie. Ponieważ teraz złożenie apelacji byłoby już po terminie.

Powrót