Czy mogę wykorzystać urlop wychowawczy na takiej umowie

• Autor wątku Autor wątku Arax22@wp.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Arax22@wp.pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam pracuję za granicą i mam pytanie czy na takiej umowie mogę wykorzystać urlop wychowawczy i czy będzie on płatny.
1 W miejsce wynagrodzenia krajowego za czas faktycznie wykonywanej pracy zagranicą Pracownik będzie otrzymywał miesięczne wynagrodzenie ryczałtowe brutto w wysokości 1900 euro przewidziane w ,, Regulaminie wynagrodzenia " dla kategorii 1 z zachowaniem zasad płacy minimalnej danej branży w Niemczech.
Z wynagrodzenia brutto potrącane będą:
A) składki na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne ( wg Polskich przepisów )
B) podatek od wynagrodzeń ( wg niemieckich przepisów).
Pracownik podlega polskim przepisom o ubezpieczeniu społecznym i zdrowotnym, zgodnie z którymi będą odprowadzane składki oraz wypłacane należne świadczenia, o ile przepisy nie stanowią inaczej.
Pracodawca zapewnia prawidłowe i terminowe odprowadzanie należnych podatków oraz innych zobowiązań płaconych w imieniu pracownika, a wynikających z obowiązujących przepisów prawa polskiego i niemieckiego.
Pracodawca zobowiązuje się do odprowadzania składki urlopowej zgodnie z przepisami niemieckiej kasy urlopowej SOKA-BAU w przypadkach określonych przez obowiązujące przepisy prawa niemieckiego.

Powrót