Czy mogę zabrać dziecko do siebie?

• Autor wątku Autor wątku Krispin87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krispin87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam mam synka półtora rocznego, z matką dziecka jesteśmy małżeństwem, ale już od dłuższego czasu nie dogadujemy się, w sumie więcej nie możemy na siebie patrzeć i mam wrażenie że żona mnie nie nawidzi.

Czasem opuszczam miejsce gdzie mieszkamy razem bo już psychicznie nie mogę z nią wytrzymać i w tedy jestem u mojego brata l albo u mojej matki muszę ochłonąć.

Ale żona straszy mnie wtedy rozwodem i tym że nigdy więcej nie zobaczę dziecka i że po stara się aby dziecko o mnie zapomniało.
Za to że je zostawiłem, a ja nie zostawiłem swojego dziecko bo nic takiego, jej nie oznajmiłem.
Odpowiadam jej na to zawsze że zostawiłem ją bo nie mogę już z tobą wytrzymać.

Czy mam prawo np jutro wrócic i zabrać dziecko ? Powiedzmy na 4 dni ? Nawet jeśli żona by się nie zgodziła? Żadne z nas nie ma ani ograniczone ani ustalone nic przez sąd.Bo żona teraz była z dzieckiem 4 dni
miała dziecko na wyłączność. Brat ma duży dom i tylko jedno dziecko w wieku mojego synka bo w tym samym roku się urodzili.

Mało tego u brata są lepsze warunki więcej pokoju i cały czas ciepło, a tam gdzie mieszkamy to u rodziców żony tak jak by na strychu mieszkanie zrobione tyle o ile aby jakoś mieszkać.
Ogólnie jak się nie pali w piecu to jest strasznie zimno mały chodzi ciągle zmarznięty ma zimne rączki o 6 rano np jest 15 stopni.

Chciałbym zabierać dziecko do brata najlepiej na jak najwięcej, a najlepiej na noc bo ma tu lepsze warunki i ciepło.
A z żoną chciałbym się rozstać i tymczasowo zamieszkać u brata do czasu gdy nie ogarnę własnego mieszkania.

Żona ma 3 dzieci starszych z poprzednim partnerem.
I teraz jedno dziecko zemną żona nigdy nie chciała tego dziecka wiecznie mi wypomina itd.

Ostatnia edycja:
Powrót