czy moge żądać zwotu pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku meg0602
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

meg0602

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
kupiłem mp4 z dotykowym wyświetlaczem, na drugi dzień dotykowy wyświetlacz przestał działać, więc zdenerwowany poprosiłem o zwrot pieniędzy poniewaz produkt odbiega od oczekiwań, mając również na uwadze że do 7 dni można wrócić produkt i zarządać zwrotu pieniędzy, jednak sprzedawca był odmiennego zdania i powiedział że moge jedynie wymienić odtwarzacz na inny, no więc zgodziłem się i wziołem inny odtwarzacz jednak miesiąc póżniej ten też już odmówił posłuszeństwa, więc zwróciłem się z prośbą o naprawe na gwarancji, no i dobrze naprawili, pochodził 2 tygodnie i znowu siadł, no to ja znowu na gwarancje i do naprawy, sprzedawca poinformował mnie że do 2 tygodni zwrócą towar, jednak czas minął a ja dalej czekam. Czy mam prawo ubiegać się o zwrot piniędzy?

Nie ma takiego przepisu, na podstawie którego możesz "do 7 dni zwrócić produkt i zażądać zwrotu pieniędzy".
Jeżeli towar z jakichś względów nie działa tak, jak powinien, można wówczas złożyć reklamację ze względu na niezgodność towaru z umową na podstawie Ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego (Dz.U. 2002 nr 141 poz. 1176).

Powrót