J
Jacek197
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam, tak jak w tytule. Chodzi o to że z rentą z tytułu niezdolności do pracy nie będę mógł dostać renty rodzinnej i dodatku sierocego, natomiast z socjalną tak. Stąd moje pytanie. Dodam że mam dziecięce porażenie mózgowe i na rencie socjalnej powinienem być od 18 roku życia, jednak nikt z moich bliskich tego nie załatwiał. Niestety nie było prowadzone leczenie. przeszedłem operacje na nogi w '88 r. A leczenie u neurologa zacząłem prowadzić we wrześniu 2004 r. Nie miałem wtedy ukończonych 21 lat i chodziłem jeszcze do szkoły średniej. Zacząłem pracować przed ukończeniem 23 roku życia w roku 2006, w tym samym roku zakończyłem naukę. Nie mam żadnej dokumentacji medycznej z okresu 1988-2004 (no może jedna wzmianka o operacji na nogi i spastyczności kończyn i wadzie wzroku na karcie badań okresowych z '93 r.) , przez co będzie mi raczej trudno udowodnić że niezdolność do pracy powstała przed 18 rokiem życia. Ale czy jest jakaś szansa i czy w ogóle można zrobić tak by zamienić te renty. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ostatnia edycja: