Czy mogę zmienić szkołę na 2 rok ?

• Autor wątku Autor wątku Zakrej
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zakrej

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Hej. Mam ostatnio problem. Chodzi o to, że obecnie uczęszczam do 1 technikum informatycznego ale na 2 roku chciał bym się przenieść do innego technikum informatycznego. Mam kolegę w tej szkole gdzie chce się przenieść i mówił mi, że w klasie są 2 miejsca wolne. Tylko jest mały problem ponieważ ja obecnie mam angielski oraz inny język a oni mają tam ang oraz niemiecki i oni mają tam na pierwszym roku język angielski zawodowy którego ja obecnie nie posiadam. Strasznie mi zależy aby się tam przenieść i chciałem się tutaj was spytać czy będzie problem z przeniesieniem czy nie ? Raczej już wolę się przenieść na 2 klasę no chyba, że ktoś mi wytłumaczy, że lepiej teraz. Więc proszę o pomoc jak najlepiej to rozegrać co robić, co działać, jak się zachowywać i jak może wyglądać przeniesienie ? Z góry dziękuje za każdą pomoc :D

Będziesz musiał zaliczyć te przedmioty które oni realizują.
(wy pewnie mieliście rozplanowany ang zawodowy na inny rok)

Yhy. Rozumiem, ale jak sądzisz będą problemy z dostaniem się czy raczej nie powinno i spokojnie będzie można się przenieść tam na 2 rok ?

Musisz porozmawiać z Dyrektorem, to do niego będzie należeć decyzja. Najlepiej podejść tam i podpytać. U mnie był kiedyś chłopak, który się tak przepisał i problemu nie było.

To zalezy od placowki i dyrekcji. Sa szkoly, ktore chetnie przyjmuja i sa takie, ktore maja taki popyt, ze spadow nie przyjmuja. Duzo zalezy tez od twoich ocen i jaka jest ogolnie opinia o twojej obecnej szkole

Mój 2 kumpel który tam chodzi rozmawiał nie dawno z dyrektorką o tym i mówiła, że większych problemów ona nie widzi tylko będzie trzeba się dogadać z nauczycielami od tych przedmiotów których nie miałem czyli niemiec oraz ten zawodowy ang. Mam nadzieje, że dużych problemów nie będzie i na spokojnie dam rade przejść tam na 2 klasę tak jak twój były kolega :D

A 2 kolegi się spytam "spadów" nie wiem zbytnio o co Ci chodzi z tym słowem. Ale rozumiem dużo zależy jakie oceny będę mieć oraz jak będę z nimi rozmawiać :D

Z nadrobieniem też nie powinieneś mieć problemów, gorzej jakby ci się odwidziało i chciałbyś zmienić na np. fryzjera ;)

Czyli raczej z przeniesieniem się nie powinno być większego problemu ? Oraz na spokojnie dam rade sobie nadrobić zaległości ? Źle by było jak nagle chciał bym zmienić zawód czego oczywiście nie chce zrobić, chce zmienić tylko szkołę ale nadal iść na ten sam zawód :D

1. Jak wyżej, wszystko zależy od dyrektora, jeśli mówi, że nie będzie robić problemu to znaczy, że go nie powinno być.
2. To już pytanie chyba nie na to forum :) Sam dobrze wiesz jak szybko sie uczysz.

Powrót