czy może?

• Autor wątku Autor wątku lusesita24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lusesita24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Sprawa jest trochę zagmatwana:) Otóż zaczełam szkołę później z niej zrezygnowałam i wyjechałam za granicę. Całkiem zapomniałam niestety żeby za nią zapłacić. Po powrocie z zagranicy gdy mnie nie było w domu(mieszkam w innym mieście) przyjechał do moich rodziców chyba komornik że zalegam itd. Czy ma prawo nachodzić moich rodziców? Jak mam się z nim skontaktować skoro nic nie zostawił do mnie? On nie zna moich danych bo nawet rodzice nie znają mojego dokładnego adresu. Zameldowana jestem u rodziców. Czy komornik może zająć rzeczy z domu rodzinnego. Dług to 2000zł. Czy będzie jeszcze mnie nachodził i ile jest czasu na spłatę długu zanim sprawa trafi do sądu?

Zameldowana jestem u rodziców.
I właśnie dlatego ich odwiedza, a dokładnie odwiedza mieszkanie = miejsce zameldowania.
ile jest czasu na spłatę długu zanim sprawa trafi do sądu?
Jeżeli to Komornik, to sprawa sądowa już się odbyła.

Nieodbieranie listów nie jest dobrym rozwiązaniem.
Polecam się skontaktować z Komornikiem.

Pozdrawiam :cool:

sprawy w sądzie nie było. nie dostałam pisma o wszczetej sprawie. dostałam tylko pisma przedsądowe.

umowa była podpisana 2lata temu potem wyjechałam i nie dostawałam nic dopiero w lato tego roku dostałam. Jeszcze nic nie wpłacałam choć nie ukrywam że mam zamiar to splacić. Zresztą KRD pewnie już jestem niestety.

lusesita24 napisał:
Po powrocie z zagranicy gdy mnie nie było w domu(mieszkam w innym mieście) przyjechał do moich rodziców chyba komornik że zalegam itd.

To rodzice nie wiedzą kto to był? Nie przedstawił się?

nie wiem dokladnie tyle tylko że zalegam itd. bo będę w KRD.

Powrót