czy możliwe jest zameldowanie?

• Autor wątku Autor wątku kicia_tgk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kicia_tgk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
witam.

Czy jest możliwe zameldowanie na podstawie decyzji adminsitracyjnej na podstawie wyjaśnień w trakcie trwała sprawy spadkowej?

Bo mam taką sytuację ze osoba która brała udział w sprawie spadkowej i miała testament który został uznany za nieważny zameledowała się w moim mieszkaniu.. ja o tym nawet nic nie wiedziałam a teraz mam problem z jej pobyciem się bo mówi ze ona jest zameldowana..tylko ze na jakiej podstawie?

prosze o odpowiedzi bo od urzędu nie moge się nic dowiedzieć... moze tam był jakiś przekret..?

Jeśli przebywała faktycznie w mieszkaniu z zamiarem dalszego w nim pobytu to miała prawo się zameldować. To zaś że masz problem z jej usunięciem nie wynika z meldunku (ten tu nie ma nic do rzeczy) ale z tego że dana osoba faktycznie zajęła lokal. Teraz legalną drogą pozbycia się jej wbrew jej woli jest powództwo o eksmisję (o ile są ku temu podstawy, przy czym meldunek jest tu sprawą drugo- albo trzeciorzędną). Gdyby ta osoba nie miała meldunku to i tak legalną drogą pozbycia się jej wbrew jej woli byłaby eksmisja.

Powrót