L
lady83
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
witam wszystkich,chcialabym prosic o madra rade.Mam powazny problem.Dwa lata temu wujek mojego nazeczonego zaproponowal mu mieszkanie w kamienicy.w tym mieszkaniu mieszkal jego syn-brat cioteczny mojego nazeczonego,ktory jest glownym najemcom i tylko on tam mieszkal i byl zameldowany.Ale on nie chcial tego mieszkania i zaproponowal,ze zamelduje mojego nazeczonego na pobyt staly,a po uplywie okreslonego czasu zrzeknie sie mieszkania na niego.zgodzilismy sie.Mimo,iz mieszkanie bylo ruina i nadawalo sie do kompletnego remontu zgodzilismy sie.Brat go zameldowal,a sam sie wyprowadzil do rodzicow.Po kilku miesiacach zjawil sie u nas i powiedzial,ze mamy sie wyprowadzic bo on jednak chce tam mieszkac.Nie zgodzilismy sie.Ni3e chcial juz zrzec sie mieszkania.Sprawa ucichla.Zrobilismy calkowity remont,na ktory wydalismy prawie 10 tys.zl.Po pewnym czasie przyszedl jakis gosc z elektrocieplowni i zdjal licznik.Dowiedzielismy sie,ze brat nazeczonego byl w energetyce i powiedzial,ze tam nie mieszka i nie chce pradu.Nazeczony wzial zaswiadczenie z administracji,ze tam mieszka i udalo mu sie zalatwic licznik,ale inny.Zalozyli nam licznik tzw.przedplatowy,na nazwisko mojego nazeczonego.Zglosilismy administratorowi,ze glowny najemca nie mieszka w lokalu.Nazeczony dowiadywal sie o wymeldowanie brata,ale nie moze,bo to brat jest glownym najemcom.Mozna tylko sadownie.Przepisalismy wszystkie oplaty na nazeczonego i byl spokoj.Do wczoraj.Przyszla jakas pani z administracji z informacja,ze nasza kamienica bedzie poddana cala renowacji,mieszkania beda remontowane.A mieszkancy dostana gdzie indziej mieszkania na stale.I tu jest problem.Wytlumaczylam tej pani,ze glowny lokator tu nie mieszka.Pani powiedziala mi,ze jezeli moj nazeczony nie uzyska prawa do lokalu(nie zostanie glownym najemcom)