Czy można wymienić nauczyciela?

• Autor wątku Autor wątku Drakier
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Drakier

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam,

mam problem z pewnym nauczycielem,
źle uczy i ma wysokie wymagania, mimo że mam z nim tylko matematykę podstawową a nie rozszerzoną. Pół klasy ma złe oceny. Słyszałem też że w klasie maturalnej daje uczniom ultimatum że da im luz jeśli nie podejdą do matury, ale jeśli mają zamiar podchodzić to będzie im dawał trudniejsze sprawdziany i dawał gorsze oceny.

Moje pytanie to:
Czy można zrobić jakoś tak w miarę łatwy i szybki sposób żeby być ocenianym przez innego nauczyciela? Bo ten jest mało obiektywny, ustawia kartkówki i sprawdziany trudnymi zadaniami. Nawet na tą dwójkę jest trudno się załapać.

Nie jestem leniem, tylko chcę żeby mnie uczył albo chociaż przygotowywał sprawdziany i oceniał jakiś inny nauczyciel. Miałem już tak w poprzedniej szkole że w klasie A był nauczyciel który dawał mi same jedynki, poszedłem do klasy B, i już miałem 4 i 5. Mnie chodzi o to żeby dostać chociaż dwójkę bo ten gość się zatracił w swoim świecie i żyje w swojej alternatywnej rzeczywistości. A teraz nie mogę zmienić po prostu klasy, już jestem na profilu ustalonym:/

powtórzę pytanie: Co zrobić żeby być ocenianym przez innego nauczyciela niż tego który mnie uczy?

z góry dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam.

Ponad pół klasy ma jedynki, reszta dwójki i dwóch z piątkami.
Czy jeśli będzie poparcie klasy to będzie można coś zdziałać?

nie wiem jak to będzie, większość się boi że jak się wychylą to będą mieli potem na pieńku u tego nauczyciela, już raz ktoś kiedyś poszedł na skargę do dyrektora, nauczyciel się dowiedział i potem szukał "winnego", nie znalazł i wszystkich pokarał. Nie wpisał jedynek za nic, ale wiadomo, nagle dużo zadania domowego, zaczął sprawdzać, niezapowiedziana kartkówka.

ale gdybym miał możliwość ich przekonać to gdyby było poparcie to udało by się?

no i nie wiem jak z ich rodzicami, bo też niektórzy się w ogóle nie interesują, a to jest też na minus.

powiedzmy że uda mi się ich przekonać, to wtedy są jakieś możliwości?

pozdrawiam

Porozmawiaj z pedagogiem albo psychologiem szkolnym:)

Powrót