L
leonard93
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Wynajmuje mieszkanie i podejrzewam mocno, że właściciel mieszkania nie płaci tyle do urzędu skarbowego ile powinien, po prostu mieszkanie wynajmuje 6 osobom a rozlicza się za mniej a nawet podejrzewam troszkę, że w ogóle może nie płacić za nikogo. Jakoż, że jest to osoba chytra i również nas wynajmujących próbuje na każdym kroku oszukać dlatego chciałbym, aby dostał nauczkę. Czy można go jakoś zgłosić do Urzędu Skarbowego i czy wystarczy zamieścić ksera umów o wynajem z nim podpisanych przez wszystkich 6 mieszkańców? Na tych 6 umowach jest od kiedy do kiedy wynajmujemy, nasze dane, regulamin umowy, podpisy jego, każdego z nas. Oraz co będzie jak go zgłosiłem i się okazało, że jednak się myliłem i rozlicza się za wszystkich, to czy będę miał jakieś konsekwencje? Oczywiście już żaden z nas nie przedłużył z nim umowy, chodzi mi o konsekwencje ze strony Urzędu Skarbowego, że tu zgłosiliśmy faceta a tu się okazało, że się mylimy. Raczej wątpię, że się mylimy no ale na wszelki wypadek. A podejrzenie że nie rozlicza się z Urzędem Skarbowym mamy stąd, że nigdy nie chciał nam podpisać potwierdzenia jak płaciliśmy co miesiąc, że płacimy.