Czy można zgłosić kogoś kto oszukuje Urząd Skarbowy?

• Autor wątku Autor wątku leonard93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

leonard93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Wynajmuje mieszkanie i podejrzewam mocno, że właściciel mieszkania nie płaci tyle do urzędu skarbowego ile powinien, po prostu mieszkanie wynajmuje 6 osobom a rozlicza się za mniej a nawet podejrzewam troszkę, że w ogóle może nie płacić za nikogo. Jakoż, że jest to osoba chytra i również nas wynajmujących próbuje na każdym kroku oszukać dlatego chciałbym, aby dostał nauczkę. Czy można go jakoś zgłosić do Urzędu Skarbowego i czy wystarczy zamieścić ksera umów o wynajem z nim podpisanych przez wszystkich 6 mieszkańców? Na tych 6 umowach jest od kiedy do kiedy wynajmujemy, nasze dane, regulamin umowy, podpisy jego, każdego z nas. Oraz co będzie jak go zgłosiłem i się okazało, że jednak się myliłem i rozlicza się za wszystkich, to czy będę miał jakieś konsekwencje? Oczywiście już żaden z nas nie przedłużył z nim umowy, chodzi mi o konsekwencje ze strony Urzędu Skarbowego, że tu zgłosiliśmy faceta a tu się okazało, że się mylimy. Raczej wątpię, że się mylimy no ale na wszelki wypadek. A podejrzenie że nie rozlicza się z Urzędem Skarbowym mamy stąd, że nigdy nie chciał nam podpisać potwierdzenia jak płaciliśmy co miesiąc, że płacimy.

1. Można zgłosić do Urzędu Skarbowego. Wystarczą ksera.
2. Nie, Urząd nie wyciągnie wobec was żadnych konsekwencji.

Powrót