Czy musze ???

• Autor wątku Autor wątku boniewa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

boniewa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, dostałam nakas eksmisji z mieszkania spółdzielczego bez prawa do mieszkania zastępczego. Spółdzielnia załatwiła mi i mężowi na okres jednego miesiąca hotel.Do eksmisji jednak nie doszło spłaciłam całe zadłużenie miesiąc przed wyznaczonym terminem eksmisji .Informowałam pisemnie spółdzielnie że nie zamieszkam w hotelu jednak obciążono mnie kosztami całomiesięcznego pobytu w hotelu przez 2 osoby 1800 zł.zy informowałam od pierwszego dnia otrzymania nakazu.
Nie rozumiem dla czego mam płacić za coś do czego nie doszło i nigdy nie miało dojć o czym informowałam od pierwszego dnia otrzymania nakazu.
Czy muszę zapłacić za ten hotel nie mogę nigdzie znaleść przepisów tego dotyczącą
Proszę o poradę Ewa

hmm po primo nie ten dział..
po secundo - jeśli ma Pani orzeczoną eksmisję z tego lokalu bez prawa do lokalu socjalnego, to spółdzielnia może panią eksmitować dopiero po wskazaniu przez nią lub gminę pomieszczenia tymczasowego /1046 § 4kpc/.

A co do opłat za ten hotel, to jeśli nie było jakiejkolwiek umowy między Państwem, to brak jest podstawy prawnej do żądania zapłaty przez spółdzielnie, tym bardziej, że faktycznie Pani tam nie mieszkała.
--
dementii

Powrót