czy nalezy mi sie 'kuroniowka'?

• Autor wątku Autor wątku Antheaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Antheaa

Użytkownik
Odpowiedzi
57
witam!
chcialabym by ktos podpowiedzal mi czy nalezy mi sie prawo do zasilku. postaram sie przedstawic wszystko najlepiej jak potrafie.

umowa o prace 19.06.2013-18.10.2013
umowa o prace 25.11.2013-27.09.2014
umowa zlecenie 19.09.2014-31.03.2015

z gory dziekuje za odpowiedz

Zasiłek przysługuje po przepracowaniu 365 dni z co najmniej minimalnym wynagrodzeniem, od którego odprowadzane były składki na ubezpieczenia społeczne i Fundusz Pracy.
Jeśli wynagrodzenie brutto w 2014 r. wynosiło 1 680 zł, a w 2015 r. 1 750 zł i były odprowadzane składki (umowa-zlecenie) to prawo do zasiłku dla osób bezrobotnych będzie przysługiwało.

Witam, ja mam troszkę inne pytanie. mianowicie przez 5 lat pracowałem na umowę o pracę, dostałem wypowiedzenie, przebywam na urlopie i podjąłem teraz pracę na umowe zlecenie, czy należy mi się zasiłek dla bezrobotnych. Jest to umowa krótko terminowa. proszę o rade. pozdrawiam

nielocik11 napisał:
Witam, ja mam troszkę inne pytanie. mianowicie przez 5 lat pracowałem na umowę o pracę, dostałem wypowiedzenie, przebywam na urlopie i podjąłem teraz pracę na umowe zlecenie, czy należy mi się zasiłek dla bezrobotnych. Jest to umowa krótko terminowa. proszę o rade. pozdrawiam

Masz pol roku zeby zarejestrowac sie z prawem do zasilku od dnia ustania stosunku pracy. Chociaz korzystniej bylo by sie zarejestrowac przed umowa zlecenia. Poczytaj o dodatku aktywizacyjnym

gośćforum123 napisał:
Zasiłek przysługuje po przepracowaniu 365 dni z co najmniej minimalnym wynagrodzeniem, od którego odprowadzane były składki na ubezpieczenia społeczne i Fundusz Pracy.
Jeśli wynagrodzenie brutto w 2014 r. wynosiło 1 680 zł, a w 2015 r. 1 750 zł i były odprowadzane składki (umowa-zlecenie) to prawo do zasiłku dla osób bezrobotnych będzie przysługiwało.

Pod warunkiem ze to byla jedyna umowa zlecenia

Powrót