Czy naruszyłem nazwe zastrzezona?

• Autor wątku Autor wątku zlotyx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zlotyx

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Witam

Mam pytanie. Sprzedaje na amazon jako oficjalny dystrybutor firmy X marke MARKA (MARKA jest zastrzeżonyn znakiem towarowym). Jest inny sprzedawca SPRZEDAWCA. I moja firma FIRMA uzywająca kodów własnych EAN.
Teraz na amazon utworzyłem zestaw produktów firmy X ppisząc że to jest zestaw, podpisałem że to brand FIRMA, użyłem kodu EAN swojego (nie mogłem użyć słowa NARKA ponieważ zestaw jest stoworzny przeze mnie i aby użyć MARKA musiał bym mieć EAN od producenta). W tytule i opisie nie użyłem słowa MARKA. SPRZEDAWCA zgłosił mnie do amazon że naruszyłem znak towarowy. Zastanawiam się jaki znak naruszyłem i czy można naruszyć znak nie używając go.

Dzieki za sugestie.

Ostatnia edycja:
Zapytaj zgłaszającego co miał na myśli dokonując zgłoszenia, nie widzę tu żadnego naruszenia.

Nawet gdybyś napisał, że w skład zestawu wchodzą towary MARKI nie naruszasz praw ochronnych.

Za mało informacji ale mam podejrzenia. Chyba chodzi o to, że nie napisałeś że to produkty MARKA. To może zależeć od prezentacji produktu więc może wygląda, że sprzedajesz produkty MARKA pod swoim znakiem towarowym.

Temporar napisał:
.... Chyba chodzi o to, że nie napisałeś że to produkty MARKA. ...
Lepiej nie chybaj nie mając za bardzo pojęcia w temacie.

Powrót