Czy nauczyciel może zrobić kartkówkę tylko jednemu uczniowi?

• Autor wątku Autor wątku askabius
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

askabius

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witajcie, mam nietypowy problem, bowiem pewna wredna nauczycielka niemieckiego stwierdziła, że nie umiem liczebników i bez zapowiedzi, zrobiła mi kartkówkę. Kartkówkę pisałem na lekcji, jako jedyny z klasy. Dodam, że nie była to żadna zaległa kartkówka, której nie pisałem, bo nie było mnie na lekcji. Oprócz tego to co było na tej kartkówce, to był materiał z zeszłego roku, nie było go na 3 ostatnich lekcjach. Co mam robić? POMOCY!:mad:

Raczej nic, tak samo jak dałaby ci zbiór zadań do robienia, żadne prawo tego nie zabrania. Równie dobrze może Cię co lekcję pytać, też żadne prawo tego nie zabrania. Zgłoś to na początek wychowawcy.

Marcin_Rejonowy napisał:
Raczej nic, tak samo jak dałaby ci zbiór zadań do robienia, żadne prawo tego nie zabrania. Równie dobrze może Cię co lekcję pytać, też żadne prawo tego nie zabrania. Zgłoś to na początek wychowawcy.

No, ale chyba jest różnica pomiędzy kartkówką a odpowiedzią ustną czyż nie? A poza tym to nie był materiał z przed 3 ostatnich lekcji.

I nauczyć się także poprawnego pisania po polsku. Pisze się nie "z przed 3 lekcji", lecz "sprzed".
Obowiązkiem ucznia jest nauczenie się całego wykładanego materiału, a już zeszłorocznego - to sam Pan Bóg przykazał.

Uczeń został wywołany do odpowiedzi. Dlaczego pisemna a nie ustna to odpowiedź? Pytać nauczyciela.
Nic nadzwyczajnego się nie stało. Więcej dystansu...

Shocked napisał:
Uczeń został wywołany do odpowiedzi. Dlaczego pisemna a nie ustna to odpowiedź? Pytać nauczyciela.
Nic nadzwyczajnego się nie stało. Więcej dystansu...
Odpowiedź może być z 3 ostatnich lekcji

askabius napisał:
Odpowiedź może być z 3 ostatnich lekcji
Czyli nauczyciel pytający na historii ucznia ostatniej klasy o to, kto był pierwszym królem Polski popełnia co najmniej nietakt?
Wolałeś byc odpytany ustnie z tych liczebników, żeby klasa sie z ciebie śmiałą, że nie znasz rzeczy elementarnych?

rozapcp napisał:
Czyli nauczyciel pytający na historii ucznia ostatniej klasy o to, kto był pierwszym królem Polski popełnia co najmniej nietakt?
Wolałeś byc odpytany ustnie z tych liczebników, żeby klasa sie z ciebie śmiałą, że nie znasz rzeczy elementarnych?

Tak, dostał bym 6 gdyż jedyny błąd jaki popełniłem to zapomniałem że w niemieckim pisze się razem ( 445 - vierhundertvierundfunfzig, ja napisałem vier hundert funfundfunfzig) - gdyby to była odpowiedź miałbym dobrze

Z wyboru nauczyciela odpowiedź była pisemna. Z Twojego wyboru odpowiedź była błędna. Jeszcze jakieś pytania?

Nauczyciel może cię pytac z czegokolwiek co było do tej pory na lekcjach. Być może nie miał czasu cie pytać i postanowił zrobić to pisemnie. Nie wierzę też w strasznie podlego nauczyciela, który uwzial się właśnie na ciebie. Powiedz mi jak się zachowywałes tuż przed wywołaniem do odpowiedzi?

mypetro napisał:
Nauczyciel może cię pytac z czegokolwiek co było do tej pory na lekcjach. Być może nie miał czasu cie pytać i postanowił zrobić to pisemnie. Nie wierzę też w strasznie podlego nauczyciela, który uwzial się właśnie na ciebie. Powiedz mi jak się zachowywałes tuż przed wywołaniem do odpowiedzi?
Ledwo zdążyłem wejść do klasy, byłem w trakcie rozpakowywania. Temat uważam za zamknięty gdyż dostałem 3. :confused:

Powrót