Czy odrzucona reklamacja gwarancyjna wyklucza prawo do reklamacji z tytułu rękojmi?

• Autor wątku Autor wątku Leszek_W
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Leszek_W

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzień dobry, w grudniu ubiegłego roku zakupiłem w sklepie internetowym MediaExpert lodówkę, która od pierwszego dnia użytkowania emituje nienaturalny, uciążliwy hałas, znacznie przekraczający zadeklarowane 41 dB. Na stronie internetowej sklepu zgłosiłem reklamację z tytułu gwarancji, która została odrzucona przez serwis, który "na ucho" stwierdził, że "ten typ tak ma". Wobec powyższego na piśmie zgłosiłem kolejną reklamację, ale tym razem z tytułu rękojmi. Właśnie minęło dwa tygodnie od tego momentu, a sprzedawca milczy. Jakie dalsze kroki powinienem podjąć w celu wyegzekwowania swoich praw?

A czego domagales sie w reklamacji z tytulu rekojmi? Kiedy odebrali pismo?

W reklamacji z tytułu gwarancji prosiłem o naprawę, ale ponieważ ten "fuchmen" (oni twierdzą - profesjonalny serwis) stwierdził, że nic się z tym nie da zrobić, to zażądałem wymiany lodówki na nową, pozbawioną tej wady. Identyczną lodówkę ma moja szwagierka i pracuje ona zupełnie bezszelestnie. Pismo odebrali 10-tego stycznia.

Dziękuję za odpowiedź. Poczekam, ale adrenalina rośnie :mad:

Powrót