Czy pies na mojej PRYWATNEJ ogrodzonej posesji może "biegać luzem"wyłącznie 22-6?

• Autor wątku Autor wątku wiwi1616
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wiwi1616

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Czy pies na mojej PRYWATNEJ ogrodzonej posesji może "biegać luzem"wyłącznie 22-6?

Dzisiaj miałam bardzo nieprzyjemną sytuacje z listonoszem,od lat ten sam,zawsze mu się spieszy i jest nerwowy -ale dzisiaj przegiął ! podczas gdy zadzwonił dzwonkiem ,zanim ja zdązylam wyjśc , z domu wybiegł przedemna pies i szczekał na niego przez płot,furtka bramy wszystko pozamykane ,ogrodzenie wysokie ,na 3 płyty betonowe ,mocne i solidne ,nie ma takiej siły żeby pies przeskoczył czy jak listonosz twierdził "odgryzł mu ręke" odbierałam tak jak zwykle listy polecone "przez płot" wyciagnęłam ręke daaaleko do listonosza tak ,ze ten wogole nie musial wyciagac ręki do mnie za płot ,a jednak zamiast uklonic sie i powiedziec do widzenia ,powiedział ze źle wychowałam psa ,bo szczeka ...i ze jest takie prawo ze powinien być zamkniety ,a biegac luzem moze wyłącznie od 22 do 6 ,czy to prawda? szukalam info w necie ale nic nie znalazlam ?jesli to prawda to chyba spadne z krzesła *_* bo z jakiej racji mialabym spacerowac z psem na smyczy na własnej posesji ? PS. moj pies reaguje w ten sposob tylko na tego listonosza ,mam zabronic psu szczekać...ludzie mowia a psy szczekaja ,,kazdy chce się jakos komunikowac ,moze akurat mojemu psu nie podoba sie ktos obcy grzebiący przy furtce ?

RE: Czy pies na mojej PRYWATNEJ ogrodzonej posesji może "biegać luzem"wyłącznie 22-6?

Żadna ustawa,rozporządzenie,kodeksy nie narzucają takich przepisów, ale być może jest jakaś uchwała w sprawie regulaminu utrzymania porządku i czystości w gminie. Radni potrafią wymyślać różne bzdury. Zapytaj o taką uchwałę w UM.

RE: Czy pies na mojej PRYWATNEJ ogrodzonej posesji może "biegać luzem"wyłącznie 22-6?

Nie ma takiego przepisu. Listonosz ewidentnie chciał Cię przestraszyć i wymyślił sobie taką zasadę. Dla pewności możesz zapytać jeszcze w Urzędzie Miasta, ale wątpię żeby takie coś istniało.

Powrót