czy.po.ponownej.rejestracji(praca.na.umowe.zleceni e)przysluguje.zasilek

• Autor wątku Autor wątku megan.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

megan.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
witam.
rozwiazalam.umowe.z.pracodawca.w.lutym.u.ktorego.mialam.umowe.o.prace.,pracowalam.rok.i.3miesiace
zarejestrowalam.sie.w.urzedzie.jako.bezrobotna.teraz.znalazlam.prace.na.umowe.o.zlecenie.
czy.jesli.teraz.popracuje.3.miesiace.bede.mogla.sie.ponownie.zarejerestrowac.i.te.90.dni.ktore.przepracuje.beda.potraktowane,jako.te.ktore.musialabym.czekac,na.zasilek.(wiem.ze.przysluguje.mi.3.miesieczny.po.3.miesiacach.czekania).ale.czy.licza.je.od.momentu.1-rejestracji.(mimo.wyrejetsrowania.)czy.kaza.czekac.cale.90dni

Tak, okres oczekiwania na zasiłek będzie biegł razem z okresem zatrudnienia. Jest więc szansa, że przy ponownej rejestracji prawo do zasiłku nabędziesz od razu. Pamiętaj, aby ponownie zarejestrować się w ciągu 14 dni od zakończenia zatrudnienia.

dziekuje.bardzo.za.odpowiedz..wiem.ze.wciagu.14.dni.trzeba.miec.papiery.do.urzedu.zwykle.niestety.trzeba.robic.xero.\zdjecie.bo.wiekszosc.firm.nie.daje.do.reki.a.jedynie.wysyla.jak.juz.zakonczy.sie.umowa

jedna.urzedniczka.powiedziala.ze.skoro.piewrsza.umowe.-prace.zakonczylam.ja.to.musze.pracowac.do.konca.5miesiecy.i.jak.bedzie.te.18miesiecy.to.wtedy.nikt.sie.nie.przyczepi.i.i.wtedy.dopiero.nie.beda.miec.zastrzezen.i.wyplaca

Powrót