R
raku0202
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Witam, mam pytanie dotyczące dokonywania pomiaru prędkości przez policjantów. Ostatnio zatrzymali mnie na terenie zabudowanym 84 km/h na 50. Prędkość faktycznie przekroczona, nie mam pretensji - własna głupota i pośpiech. Wystawili mandat, jednak po fakcie zastanawiam się nad jedna rzeczą. Czy mogli dokonać pomiaru prędkości siedząc w samochodzie?
Zastanawia mnie to gdyż jadąc, faktycznie widziałem radiowóz, ale w miejscu wyjazdu z ulicy podporządkowanej. Na zewnątrz nie było policiantów i pomyślałem że czekają by włączyć się do ruchu. Zaczęłem zwalniać ale byłem już za blisko i widze, że nagle wyskakuje misiek i ledwo zdążył mnie zatrzymać. Proszę o pomoc czy mogli tak zrobić? Czy mogą suszyć z radiowozu?
Zastanawia mnie to gdyż jadąc, faktycznie widziałem radiowóz, ale w miejscu wyjazdu z ulicy podporządkowanej. Na zewnątrz nie było policiantów i pomyślałem że czekają by włączyć się do ruchu. Zaczęłem zwalniać ale byłem już za blisko i widze, że nagle wyskakuje misiek i ledwo zdążył mnie zatrzymać. Proszę o pomoc czy mogli tak zrobić? Czy mogą suszyć z radiowozu?