Czy polski bank może sprzedać dług zagranicznej firmie?

• Autor wątku Autor wątku bigkropek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bigkropek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
BPH sprzedał dług po bezskutecznej egzekucji komornicznej firmie Hoist Kredit AB ze Sztokholmu.

Czy są jakieś regulacje w zakresie sprzedaży polskich długów? Dobrze, że sprzedali firmie ze Sztokholmu, a nie Ruskim, Ukraincom czy Białorusinom.

Ale na serio i do rzeczy - czy tak można sprzedać polski dług zagranicznej firmie? Przecież teraz polskie prawo, kodeksy i ustawy powinny przestać obowiązywać na korzyść tych ze Szwecji?

Czy w ten sposób można obejść np. ustawę o ochronie danych osobowych obowiązująca w Polsce?

Duh? Tego się domyśliłem po tym jak dostałem zawiadomienie o sprzedaży...

w treści poruszyłem kwestie na które liczyłem na fachową odpowiedź niż stwierdzenie oczywistości...

bigkropek napisał:
Duh? Tego się domyśliłem po tym jak dostałem zawiadomienie o sprzedaży...

To dlaczego stawiasz retoryczne pytanie w temacie (Czy polski bank może sprzedać dług zagranicznej firmie?)
bigkropek napisał:
w treści poruszyłem kwestie na które liczyłem na fachową odpowiedź niż stwierdzenie oczywistości...
Odpowiedzi na pozostałe pytania również będą "stwierdzeniem oczywistości" więc dla mnie EOT.

Fantastycznie, byłeś bardzo pomocny ze swoją wiedzą.
Dziękuję, byłoby lepiej gdybyś w ogóle się nie odzywał bo nie znam się to się wypowiem wprowadza tylko ferment.

Powrót