Czy poprawnie zadałem pytanie do Premiera ?

• Autor wątku Autor wątku qaze
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

qaze

Użytkownik
Odpowiedzi
50
"Dlaczego Polska staje się coraz to gorszym krajem ?
Większe ceny, a mniejsze pensje. I z czego my ( jako ludzie ) mamy płacic ?

Dlaczego prawie wszystkie obietnice składane przed wyborami nie zostały spełnione ? - Bo nie ma pieniędzy ? - To dlaczego więc zostały obiecane ?"

nie jest gdyż z paru miejscach mijasz się z prawdą - wbrew temu co piszesz średnie pensje rosną i to dużo szybciej niż inflacja (zgodnie z danymi GUS), dlaczego są niższe ? wydajność Polskiego pracownika jest kilkakrotnie niższa niż tego który pracuje na zachodzie (z różnych przyczyn głównie technologicznych).

Co do obietnic wyborczych to chyba pytanie retoryczne ...

qaze napisał:
a czy może mi cos za to zrobić ?

Nie! Zwracam uwagę, że wszyscy obiecują. Mamy możliwość wybrania mniejszego zła, lub większego. Przyszłość zweryfikuje co wybraliśmy?

qaze napisał:
"Dlaczego Polska staje się coraz to gorszym krajem ?
Większe ceny, a mniejsze pensje. I z czego my ( jako ludzie ) mamy płacic ?

Dlaczego prawie wszystkie obietnice składane przed wyborami nie zostały spełnione ? - Bo nie ma pieniędzy ? - To dlaczego więc zostały obiecane ?"

obietnic składanych przed wyborami nie musi spełniać uczyłem sie o tym na wosie:) to jest najlepsze:P kłamią obiecują a później w butle

Przypominam, że to nie forum polityczne a prawne. Ja tutaj pytania prawnego nie widzę. Przenoszę na razie do HP.

a czy może mi cos za to zrobić ?
Przyjdzie w nocy i każe borowikom rzucać ci zdechłymi kotami w okno :)
Nie sądzę, by zrobili w kancelarii cokolwiek innego poza wrzucenie tegoż listu do kosza.

jak ktos jest wtajemniczony to niech wyjasni do czego jest przyrownane prawo karne i wedlug jakich wielkosci ... duzo slyszymy o statystykach ze to ze tamto w mediach itd ... gdzie jest zaleznosc miedzy prawem a statystyka jezeli juz sie na taka powolac ?? statystyka sie rzadzi pewna logika ... stad to pytanie ... jaki to jest model , rozklad i co wzgledem czego ... moze by ktos podal jakis wykres czy mamy wierzyc jak w obrazek

Powrót