Czy przed celą przejściową segeregują grypsującyh z niegrypsującymi itd?

• Autor wątku Autor wątku SZYBKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SZYBKI

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam Forumowiczów !!!

Interesuje mnie jedna żecz, mianowicie jak wiadomo w aresztach segreguje się więźniów i kazdy jest przydzielany tu i tam, grypsujący do grypsujących itd , a jak jest w celi przejściowej niegrypsuyjący siedzą z grypsującymi a nawet policjanci razem i inni gwałciciele? ciekawie mnie niezmiernie , czekam na odpowiedzi i z chęcią poczytam co piszecie;)
pozdrawiam!!

Tak,już na celi przejściowej wybierasz. "drugie albo trzecie" pytanie jakie ci zadają to jest czy bedziesz "grypsować?",

nie zgodzę się z tym,że w aresztach segregują więźniów... mój M i w ZK i AS miał mieszane cele..

Dokładnie tak, nie ma czegoś takiego jak bezwzględny rozdział w celach na takich i takich. Na to gdzie trafisz ma sporo czynników wpływ, przede wszystkim zależy jaki to jest ZK lub AŚ, bo w niektórych jest taki podział a w niektórych nie ma, szczególnie tyczy się to zakładów pólotwartych, tam nieraz na celi jest 10 mężczyzn i np. tylko 1 albo 2 grypsujących

W celach przejściowych są pierwszy raz karani z recydywistami, gwałciciele, pedofile, złodzieje, mordercy itd jak i grypsujący i niegrypsujący. Jest to cela przejściowa w której są wszyscy i dopiero z tej celi segregują do odpowiednich oddziałów. To czy ktoś grypsuje czy nie nie ma znaczenia gdzie będzie siedział bo obecnie są cele mieszane. A cele tzw "sztywne" zdarzają się bardzo rzadko

dokładnie bardzo rzadko... mój M tylko raz siedział na "sztywnej" przez jakieś 3 miesiące...

No to wierzcie mi , że na kleczkach nie ma mieszanych cel.

SZYBKI napisał:
Witam Forumowiczów !!!

Interesuje mnie jedna żecz, mianowicie jak wiadomo w aresztach segreguje się więźniów i kazdy jest przydzielany tu i tam, grypsujący do grypsujących itd , a jak jest w celi przejściowej niegrypsuyjący siedzą z grypsującymi a nawet policjanci razem i inni gwałciciele? ciekawie mnie niezmiernie , czekam na odpowiedzi i z chęcią poczytam co piszecie;)
pozdrawiam!!

Spotkałem się z jednym i drugim: w jednym zk robili segregację, w drugim wszyscy byli pomieszani. Podejrzewam, że tak jest w różnych jednostkach penitencjarnych w naszym kraju.

Powrót