Czy przysługuje wymiana towaru?

• Autor wątku Autor wątku cas12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cas12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry.

Mam taki przypadek: dokonałem osobistego zamówienia w sklepie stacjonarnym, sprzedawca źle wypełnił zgłaszane przeze mnie zamówienie i otrzymał od producenta część towaru inną*od zamawianej.
Sprzedawca twierdzi, że:
- źle złożyłem zamówienie
- towar jest na zamówienie.

Dodam, że dokonywałem wyboru spośród typowych, oferowanych przez producenta opcji, nie był to wyrób z określonymi indywidualnymi cechami.

Czy przysługuje mi prawo do domagania się wymiany tej części produktów na taką*jak zamawiałem?

Dziękuję z góry za pomoc.
Pozdrawiam.

A nawet to niech sprzedawca zrozumie że to jest ci niepotrzebne i chcesz zamówić właściwą rzecz. Nie może zwrócić do producenta , itd.

Do arturoooo: Nie złożyłem podpisu przy zamawianiu, tylko przy odbiorze. Nie oglądałem każdego opakowania dokładnie, bo dostałem zapewnienie, że jak coś będzie nie tak, to odstawiam na bok i się kontaktuję w celu rozwiązania problemu.

Do Sirok: Nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedź, ale sprzedawca nie wykazuje zrozumienia. Dostałem tylko propozycję złożenia nowego zamówienia, a te niepotrzebne rzeczy sprzedawca może ewentualnie przyjąć za darmo skoro mi się poniewierają. :evil:

Powrót