Czy sklep jest zobowiązany udzielić mi informacji o tym co zostało naprawione?

• Autor wątku Autor wątku Hlxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hlxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.

Chciałbym dowiedzieć się czy Komputronik działa zgodnie z prawem czy też nie. Ostatnio odebrałem kartę graficzną która wróciła z naprawy, lecz nie uzyskałem informacji jaka część karty została naprawiona. Zależy mi na poznaniu usterki ze względu na to że, niedługo kończy się gwarancja tej karty i jeżeli usterka wróci chciałbym poinformować serwis o poprzedniej usterce być może to skróci w przyszłości czas oczekiwania oraz pozwoli na szybsze rozpoznanie przyczyny.

Oto informacja jaką udzielił mi Komputronik wraz ze zwrotem karty. http://imgur.com/a/QTIla

Nie ma wymogu by klientowi przedstawiać kosztorys naprawy gwarancyjnej. To co zostało zrobione znajduje się właśnie w tej dokumentacji.

LawoK napisał:
Nie ma wymogu by klientowi przedstawiać kosztorys naprawy gwarancyjnej. To co zostało zrobione znajduje się właśnie w tej dokumentacji.

Czyli mam rozumieć że, w polu przeznaczonym na opis naprawy, wpisanie słowa "naprawa" wyjaśnia klientowi to co zostało naprawione? Mnie nie interesują koszty naprawy, interesuje mnie co było zepsute. Zerknął Pan w ogóle na zdjęcie które wysłałem?

Gwarant nie jest zobowiązany do wypełniania żadnych protokołów, więc może sobie tam wszędzie wpisać "pomidor", chyba że sam się do tego zobowiązał w gwarancji. Klient ma jedynie otrzymać naprawiony sprzęt.

Powrót