Czy sklep musi sprzedać za cenę która jest

• Autor wątku Autor wątku dorota1962
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dorota1962

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Kupiłam w sklepie internetowym telewizor LCD za bardzo niską cenę taką miał wystawioną podaną z vatem i bez plus wysyłka kurierska .Dostałam potwierdzenie zakupu mailem z potwierdzeniem tej ceny.Pytanko moje czy sklep musi się wywiązać z zamówienia w tej cenie jaką podał.

A o ile ta cena sie roznila?
Umowa zostala zawarta, wiec powinna byc wykonana, ale sprzedawca moze chciec sie bronic powolujac na swoj blad. Aby mogl sie uchylic od swojego oswiadczenia woli, blad musialby byc taki, ze kupujacy z latwoscia moglby go zauwazyc. Dlatego pytam o ile ta cena sie rozni.

Telewizor był za 360 zł a laptop za 320 dostałam potwierdzenie zamówienia z doliczonym dowozem ,przez firmę kurierską oraz kosztami pobrania .Na następny dzień przysłano mi anulowanie zamówienia,ze względu na błędy w systemie .W regulaminie firma ma zapisane że ceny na stronie mogą się różnić od cen w koszyku ( na formularzu zamówienia) i jeżeli tak jest to aktualną ceną jest cena w formularzu zamówienia ,ceny były takie same, podstawą dokonania zakupu było zapoznanie się z regulaminem .Ceny były bardzo niskie na cały sprzęt w sklepie,po dokonaniu zakupu i otrzymaniu szczegółowej faktury sklep po ok 1 godzinie zmienił ceny i podał że zaktualizował cennik i teraz taki będzie od tego dnia i godziny aktualny.Gdy w sklepie jest różnica między ceną wystawioną na regale ,a ceną wybitą na kasie różnica jest zwracana ,a nie zabierany towar.W końcu zawarłam umowę i dostałam potwierdzenie tej umowy czy to nie zobowiązuje?

A możesz podać link do regulaminu?

Należy bardzo precyzyjnie ustalić czym były komunikaty nadesłane ze sklepu chociaż ... pkt 9 (Zamówienia), to wytrych. Więc jeśli miałabyś coś uzyskać, to trzeba by go podważyć.
No i pozostaje jeszcze to, o czym pisała ~mayia.

Reasumując: marnie to widzę.

Tak w pkt. 9 jest o błędach na stronie nie o błędach w formularzu zamówienia o którym mowa w pkt.4 że cena w nim zawarta jest wiążąca bo np można ominąć formularz zamawiając ze strony z błędem np. telefonicznie lub mailowo

Powrót