M
Monika6
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Mój narzeczony mieszkał z matką w mieszkaniu spółdzielczym.Gdy weszła możliwość wykupienia mieszkania za grosze, jego matka namówiła go na kupno mieszkania w którym mieszkają.Ona wypisała się ze spółdzieli tak by on mógł być członkiem, gdyż tylko członek może wykupić mieszkanie.U notariusza załatwiła sobie że może mieszkać tam dożywotnie.Moja przyszła teściowa uwielbia brać kredyty, nikt nie wie na co je bierze a coraz to nowe banki domagają się spłaty.Była sytuacja że ponoć komornik zwrócił się do spółdzielni o wylicytowanie mieszkania na rzecz jej długów mimo że mieszkanie od roku było własnością jej syna, ona w nim tylko mieszka,nie płaci za nic ze wględu na swoją sytuacje. Kobieta ma emeryturę.Obecnie płaci ok 1000zł/msc kredytu konsolidacyjnego który żerował jej starszy syn(brat mojego narzeczonego) a ona nadal bierze kredyt za kredytem(jeden spłaca biorąc drugi).Tak wiec w pewnym momencie znowu może ją komornik ścigać za nowe długi bądz za niespłacanie kredytu konsolidacyjnego.
Czy komornik ma prawo wejść i zlicytować mieszkanie mojego narzeczonego za długi jego matki?
Czy brat mojego narzeczonego po jej śmierci będzie musiał spłacać jej długi mimo że kredyt konsolidacyjny jest ubezp od śmierci?
I czy można zrobić coś by ona już kredytów nie brała?
Czy komornik ma prawo wejść i zlicytować mieszkanie mojego narzeczonego za długi jego matki?
Czy brat mojego narzeczonego po jej śmierci będzie musiał spłacać jej długi mimo że kredyt konsolidacyjny jest ubezp od śmierci?
I czy można zrobić coś by ona już kredytów nie brała?