Czy Sprawiedliwośc wygra?

• Autor wątku Autor wątku jokerka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jokerka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Czy adwokat pozwanego o podw. alimentów,pozwany jest pozbawiony praw, jest w stanie udowadniac ze wszystkie moje faktury są wyssane z palca(dziecko wcale nie nosi okularów, przepisane leki przez lekarza widniejące na fakturach sa nie dla dzieci, wynajem w trójmieście nie przekracza 400 zł dla matki z dzieckiem, przedszkole niemożliwe żeby kosztowało w Gdyni 280zł, itd) tylko dlatego że jest dobrym adwokatem, a ja sama reprezentuje moją i mojej córeczki strone?
Czy jest taka możliwośc bym przegrała sprawe (otrzymuje teraz 200zł, studiuję dziennie, pozwany ma 27lat, jest na utrzymaniu mamy nie pracuje( a tak naprawde od roku jest w Anglii) i będę musiała ponieść koszty procesu i adwokata pozwanego??
Proszę o pilna odpowiedź.
Z poważaniem
Anna K.

Powód jest zwolniony od kosztów sądowych w sprawie o alimenty jak również automatycznie nie płąci za koszty adwokackie pozwanego. Raczej nie zdarza się przegrać sprawę o podwyższenie alimentów w końcu dziecko rośnie i rosną potrzeby związane z jego utrzymaniem, wyżywieniem, ubraniem i wykształceniem...

[cytat:1ire047e]
Powód jest zwolniony od kosztów sądowych w sprawie o alimenty
[/cytat:1ire047e]
Tu zgoda.
[cytat:1ire047e]
jak również automatycznie nie płąci za koszty adwokackie pozwanego.
[/cytat:1ire047e]
Tu mam pewne wątpliwości choc zgadzam się, że raczej płacic nie będzie , bo z reguły podwyżka nastąpi, więc strona pozywająca wygrywa.

Powrót