Czy Straż może zlecać ?

• Autor wątku Autor wątku KAMORO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KAMORO

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam Wszystkich na forum.
Mam problem,dostałem wezwanie do straży miejskiej za parkowanie w niedozwolonym miejscu w celu wyjaśnienia. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że wezwanie za wycieraczkę samochodu włożył pracownik ochrony jednej z kopalń.Na wezwaniu nie ma pieczątki straży miejskiej,są za to dwie pieczątki firmy ochroniarskiej.Ochroniarz twierdzi że w porozumieniu dyrekcji kopalni ze strażą miejską ,straż miejska zleciła wręczanie wezwań ochronie kopalni.
Mam pytanie czy jest podstawa prawna zezwalająca na takie wyręczanie strażników miejskich?
Z góry dziękuję za odpowiedź Ludziom biegłych w takich sprawach.

a czy jakiś przepis zabrania tego? NIE! a wszystko co nie jest zabronione jest dozwolone...

Skoro mandat zostal nałozony zgodnie z przepisami to co za różnica czy strażnik osobiscie włozy go panu za wycieraczkę czy "wyręczy się" inną osoba...?

[cytat="Markiz32"]a czy jakiś przepis zabrania tego? NIE! a wszystko co nie jest zabronione jest dozwolone...

Skoro mandat zostal nałozony zgodnie z przepisami to co za różnica czy strażnik osobiscie włozy go panu za wycieraczkę czy "wyręczy się" inną osoba...?[/cytat]
To nie był mandat tylko wezwanie do straż y w celu wyjaśnienia czyli wlepienia mandatu.Równie dobrze za nie długo sprzątaczka będzie takie wezwania wsadzać za wycieraczkę.Jeszcze raz podkreślam nie było pieczątki Straży Miejskiej tylko ochrony i podpis ochroniarza.

Powrót