Czy ta wiadomość to spam?

• Autor wątku Autor wątku royalflush
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

royalflush

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dostałem taką wiadomość na e-mail prywatny. Pewnie z kupionej bazy adresów z ceidg, wysyłający twierdzi że jest zgodna z prawem i mógł mi taką wysłać. Może mi ktoś obeznany w temacie to potwierdzić. Z góry dzięki i pozdrawiam

Szanowni Państwo

***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Raczej to wygląda na Twoją kryptoreklamę.

Nie jest to kryptoreklama. Nie mam nic wspólnego z tą firmą. Gość się wymądrza i zamiast się nie odzywać to wmawia mi, że ta wiadomość jest zgodna z prawem i napisana przez prawnika. Chciałem mu udowodnić, że tak nie jest. Ale raczej mi się to nie uda.

Przeczytaj Ustawę....
Zgodnie z brzmieniem art. 24 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, przesyłanie za pomocą środków komunikacji elektronicznej niezamówionych informacji handlowych stanowi wykroczenie ścigane na wniosek pokrzywdzonego. Wobec powyższego można też, zgodnie z art. 27 ustawy z dnia 24 sierpnia 2001 r. Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia (Dz. U. Nr 106, poz. 1148 z późn. zm.) działając samodzielnie, jako oskarżyciel posiłkowy, wnieść do sądu wniosek o ukaranie.

Art. 2. Określenia użyte w ustawie oznaczają: 2) informacja handlowa – każdą informację przeznaczoną bezpośrednio lub pośrednio do promowania towarów, usług lub wizerunku przedsiębiorcy.....

Powrót