Czy tak można ?

• Autor wątku Autor wątku wies1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wies1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Deweloper kupił za moim płotem działkę z bagnem i jeziorkiem. 2 razy występował o warunki zabudowy i na mój wniosek je 2 x je uchylano, bo teren jest chroniony. Wykombinował razem z gminą, że zawali bagno i jeziorko gruzem i wybuduje jednak osiedle. Żeby mnie wyłączyć z możliwości zaskarżenia kolejnych warunków zabudowy wzdłuż mego płotu wydzielił geodezyjnie drogę. W konsekwencji gmina twierdzi, że nie mam już prawa skarżyć warunków zabudowy, bo nie jestem sąsiadem działki i nie mam prawa brać udziału w postępowaniu administracyjnym. Czy tak można ? Gmina, pozwalając na zagruzowanie terenu chronionego narusza prawo ale nikt poza mną tym się nie interesuje. Jak deweloper zagruzuje bagno i jeziorko, moje gospodarstwo zaleje woda ! Co robić w takiej sytuacji ? Ostatnio dowiedziałem się, że i starostwo jest za "gruzem" ! Przecież dewelopet to jest "ktoś" a ja zwykły chłop, to zakała co staje na drodze "urbanizacji". Może ktoś coś wykombinuje i podpowie do kogo się zwrócić z takim pasztetem.

Powrót