Czy tesciowa moze byc rodzina zastepcza

• Autor wątku Autor wątku Monika12b
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monika12b

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Czy tesciowa od siostry moze ubiegac sie do sadu o rodzine zastepcza dla jej dzieci.Czy ona dostanie opieke nad dziecmi.Jast ona w wieku 55 lat i na zasilku przedemerytalnym czesto wyjezdza za granice na zarobek niedawno wrocila za granicy i jak sie dowiedziala co sie dzieje zaczela chodzic po prokuratorach,opiekach oraz powiedziala jej ze jak bedzie coraz gorzej to bedzie starac sie o rodzine zastepcza i ja straszy .Jaj tesciowa ma inne nazwiskoniz jaj syn oraz ma drugiego meza i nazwisko ma po nim a od siostry maz ma nazwisko po pierwszym jej mezu.Wczoraj byla u niej dzielnicowa i musi zglosic to do sadu dla nieletnich o kuratora po ostatniej interwencji policji na czym to polega.Jej moz jest oskarzony na podstawie art.207& 1KK i art.305 kodeksu 1KPK.

Kto moze sie starac o opieke nad dziecmi i jakie trzeba spelniac warunki oraz jakie papiery sa potrzebni.Prosze o pomoc.Bardzo dziekuje.

Proponuję lekturę ustawy o pomocy społecznej Rozdział 4 Opieka nad rodziną i dzieckiem, szczególnie art. 73 i dalsze.

O pomocy spolecznej

Prosze mi powiedziec gdzie znajde rozdzial 4 opieka nad rodzina i dziecmi

Kto moze byc rodzina zastepcza

Prosze mi powiedzic czy tesciowa od siostry ktora ma 55lat moze starac sie o rodzine zastepcza. Znalazlam rozdzial 4 i przeczytalam ale czy mozna mi to wytlumaczyc jasniej bo nie rozumie tego i bardzo prosze o odpowiedzna te ponizsze pytania.

Czy tesciowa od siostry moze ubiegac sie do sadu o rodzine zastepcza dla jej dzieci.Czy ona dostanie opieke nad dziecmi.Jast ona w wieku 55 lat i na zasilku przedemerytalnym czesto wyjezdza za granice na zarobek niedawno wrocila za granicy i jak sie dowiedziala co sie dzieje zaczela chodzic po prokuratorach,opiekach oraz powiedziala jej ze jak bedzie coraz gorzej to bedzie starac sie o rodzine zastepcza i ja straszy .Jaj tesciowa ma inne nazwiskoniz jaj syn oraz ma drugiego meza i nazwisko ma po nim a od siostry maz ma nazwisko po pierwszym jej mezu.Wczoraj byla u niej dzielnicowa i musi zglosic to do sadu dla nieletnich o kuratora po ostatniej interwencji policji na czym to polega.Jej moz jest oskarzony na podstawie art.207& 1KK i art.305 kodeksu 1KPK.

Kto moze sie starac o opieke nad dziecmi i jakie trzeba spelniac warunki oraz jakie papiery sa potrzebni.Prosze o pomoc.Bardzo dziekuje.

Niestety, niewiele zrozumiałam z postu. Czy teściowa siostry uważa, że siostra źle się opiekuje dziećmi? Chce aby ograniczono siostrze prawa rodzicielskie? Były już jakieś ustalenia sądu rodzinnego na temat tej rodziny?

Ona ja straszy

Jeszcze zadnej sprawy nie bylo na temat opieki nad dziecmi.

Powrót