Czy to będzie legalne??

• Autor wątku Autor wątku andriu94
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

andriu94

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam mam pytanie iż ja zajmuje się od jakiegoś czasu tworzeniem stron www i nie tylko i mam pytanie czy zamieszczając na stronie info krok po kroku jak wykonać typowe włamanie na czyjś system czyli opisze kilka technik hackerskich to czy wtedy będzie to legalne?? oczywiście mam zamiar stworzyć to w celach edukacyjnych ponieważ poziom informatyki w szkołach jest poprostu niski

Moim zdaniem jest nielegalnie
pomaganie w przestemstwie

[cytat="andriu94":2vjhnvwb]czy zamieszczając na stronie info krok po kroku jak wykonać typowe włamanie na czyjś system czyli opisze kilka technik hackerskich to czy wtedy będzie to legalne?? [/cytat:2vjhnvwb] Nie

[cytat="andriu94":2vjhnvwb]oczywiście mam zamiar stworzyć to w celach edukacyjnych ponieważ poziom informatyki w szkołach jest poprostu niski [/cytat:2vjhnvwb] więc zostań nauczycielem informatyki i zmień go w przynajmniej tej szkole w której będziesz uczył...

ps. od kiedy to opis włamania na czyjś system polepszy poziom informatyki w szkole....?

a wiesz na czym polega zabezpieczanie systemu?? żeby dobrze zabezpieczyć system trzeba wiedzieć z czym dokładnie się walczy np opisując komuś przebieg włamania krok po kroku sądzę że byłby on w stanie też obronić komputer oczywiście nie chodzi mi o uczenie tego na poziomie podstawówki ani gimnazjum tam jest tyle debili że sądzę że jakby ktoś to pojął to i tak by prawdopodobnie używał tego tylko do włamywania się kolegom a nauczycielem informatyki na pewno nie zostanę nie mam zamiaru do końca życia uczyć obsługi office'a w szkołach za marną pensje ja w przyszłości chce zostać specjalistą do spraw bezpieczeństwa
tylko tak mnie zastanawia w jaki sposób taka szkoła hakerów może być sprzedawana w Polsce legalnie przecież tam są dokładne opisy jak wykonywać włamania??

myślisz że jak zainstalujesz jakiegoś firewall'a i antywira to będziesz bezpieczny w sieci?? nawet nie wiesz ile istnieje możliwości włamań do twojego systemu dlatego właśnie chce stworzyć stronę www

ja ci mówię ,że możesz mieć kłopoty z KK... - a ty rób co chcesz...- w końcu jesteśmy państwem katolickiem ,a ta religia zakłada ,że człowiek ma wolną wolę...:)

eeeeh jeżeli to będzie złamaniem prawa to niczego takiego nie zamieszczę na stronie www ale mnie zastanawia czemu jeszcze np nie zabroniono sprzedaży szkoły hakerów tego zestawu przecież tam jest krok po kroku opisane jak zrobić włamanie

Nie baw się w to kolego
przykład z mojego podwórka

Jestem krótkofalowcem więc znam się na tym

Są skanery czyli odbiorniki na których można odbierać rózne rzeczy ,rózne służby o
jest to dozwolone
jeden facet sprzedawała te skanery na allegro
i to też jest dozwolone
ale tem pan podawał publicznie rozsyłanie w majlach częstotliwości różnych służb
i co zablokowali mu konto na allegro
znowu zaczął to samo
w końcu po kolejnym zablokowaniu już się nie pokazał na allegro
i mówiąc między nami ma przechlapane

hmmmm.................. no cóż chciałbym mieć możliwość podzielenia się wiedzą ale cóż trudno narazie umieszcze tylko jak zabezpieczyc komputer ale jakby ktoś był kto moze mi powiedziec dlaczego jeszcze taka szkoła hakerów jest sprzedawana to niech napisze

Czytać o hakerstwie możesz
ale pisać nie można
to tak jakbyś napisał przepis jak okraść ( oczywiście jest to przenośnia

a czemu nie moze takiego czegos zamiesic??
a kursy typu szkola hakerów??
przeciez tam dokladnie jest opisane i nawet pokazane jak wykozystywac luki w sieciach lan
przeciez ma to sluzyc wylacznie cela edukacyjnym i informowaniu uzytkownikow o powadze sytuacji (niskich zabezpieczeniach).

[cytat="Prokuratortus":24cnmrv6]Czytać o hakerstwie możesz
ale pisać nie można[/cytat:24cnmrv6]

O innych przestępstwach też nie można pisać? To trzeba będzie wycofać wszyskie kryminały z księgarń! ;)

A poważniej rzecz biorąc, możesz jakoś uzasadnić swą wypowiedź, Prokuratortus?

Jest to już przestemstwo
pomaganie w czynie zabronionym jest karalne

inaczej jest kiosk i kolega kradnie z niego a ty pomagasz
obaj popełniliście przestemstwo

Prokuratortus czyli twierdzisz ze publikacje typu szkola hakerow tez nie jest legalna??

Tak jest nie legalna
na przykładanie informacje jak odbierać piracko programy tv jest karalne i podlega ściganiu z urzędu

a mozesz podac jakies fragmenty kodeksow dotyczace tych zagadnien??
byl bym bardzo wdzieczny, pozdrawiam

[cytat="andriu94":28bwy94w] tylko tak mnie zastanawia w jaki sposób taka szkoła hakerów może być sprzedawana w Polsce legalnie przecież tam są dokładne opisy jak wykonywać włamania??[/cytat:28bwy94w]
Polecam przed zagłębianiem się w portale typu "hacker.pl" "szkoła hakerów" itp itd POCZYTAĆ dokładnie FAQ, Zasady Forum, Therms of Service i temu podobne.
Żaden szanujący się haker nie upublicznia swoich dzieł, nie pisze o tym jak, co i czym pracować aby się włamać na serwer czy do czyjegoś komputera i przede wszystkim nie używa cudzych skryptów tylko pisze własne!!! Z prostej przyczyny. Wszystkie OPUBLIKOWANE instrukcje, programy, wspomagacze mają zaimplantowany kod złośliwy lub zmuszają do jego ściągnięcia, oraz są wykrywane przez darmowe antywirusy, anty-trojany, blokowane przez firewalle.
Jeśli wydaje Ci się, że opisanie "jak koledze ukraść pliki" "jak złamać hasło w koleżanki komputerze" poprawi bezpieczeństwo użytkowników sieci/komputerów... to lepiej upewnij się, czy twoje własne zabezpieczenia wytrzymają jak uruchomisz "szkołę hackerów".
To, że lekarz onkolog ma prawo palić papierosy to jedno, a to, że nie ma prawa mówić pacjentom że palenie nie szkodzi to drugie. Nie ma w tym żadnej hipokryzji. To tylko kwestia uczciwości lekarza wobec pacjenta. Z piractwem i hakerstwem jest podobnie.

Powrót