Czy to jest mandat z niemieckiego fotoradaru?

• Autor wątku Autor wątku barteksasha
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

barteksasha

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam dostałem z niemiec takie oto pisemko na pierwszy rzut oka podobne jest do naszego wezwania np ze straży miejskiej z fotoradaru. Chodzi o to że po przetłumaczeniu całego tekstu w translatorze nie wiele z tego wszystkiego zrozumiałem. Nie ma nigdzie napisane co mam z tym pismem zrobić. Czy to jest mandat czy pouczenie czy żądanie udzielenia/ wskazania kierowcy???? Proszę o pomoc bo nie wiem co mam z tym pismem zrobić. Nie ma wskazanej nigdzie kwoty grzywny....
Mam jeszcze pytanie czy zdjęcia z fotoradarów niemieckich są nielegalne???? W polsce (podobnie jest we francji, na węgrzech i innych krajach członkowskich-oprócz niemiec) ue nakazała każdy fotoradar oznakować na kilkaset metrów przed masztem pomiarowym a samo urządzenie musi być np. W żółtych skrzynkach, lub jak we francji oznakowane jest odblaskowymi elementami.
Proszę w odpowiedziach powołać się na jakieś ustawy/dyrektywy.
Dziękuję

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Zrob prosze jeszcze kopia z drugiej stroni, tam sa tez informacje.

sory ale dostałem od szefa tylko zdjęcie tej strony
a nie wiesz może na podstawie tylko tej strony co to jest za dokument. dostałem coś takiego pierwszy raz....
dzieki za pomoc

Masz podac kto jechal tym autem(TIR)Przekroczona nieznacznie predkosc, wiec nie ma co czarowac :)

Powrót