B
barteksasha
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam dostałem z niemiec takie oto pisemko na pierwszy rzut oka podobne jest do naszego wezwania np ze straży miejskiej z fotoradaru. Chodzi o to że po przetłumaczeniu całego tekstu w translatorze nie wiele z tego wszystkiego zrozumiałem. Nie ma nigdzie napisane co mam z tym pismem zrobić. Czy to jest mandat czy pouczenie czy żądanie udzielenia/ wskazania kierowcy???? Proszę o pomoc bo nie wiem co mam z tym pismem zrobić. Nie ma wskazanej nigdzie kwoty grzywny....
Mam jeszcze pytanie czy zdjęcia z fotoradarów niemieckich są nielegalne???? W polsce (podobnie jest we francji, na węgrzech i innych krajach członkowskich-oprócz niemiec) ue nakazała każdy fotoradar oznakować na kilkaset metrów przed masztem pomiarowym a samo urządzenie musi być np. W żółtych skrzynkach, lub jak we francji oznakowane jest odblaskowymi elementami.
Proszę w odpowiedziach powołać się na jakieś ustawy/dyrektywy.
Dziękuję
Mam jeszcze pytanie czy zdjęcia z fotoradarów niemieckich są nielegalne???? W polsce (podobnie jest we francji, na węgrzech i innych krajach członkowskich-oprócz niemiec) ue nakazała każdy fotoradar oznakować na kilkaset metrów przed masztem pomiarowym a samo urządzenie musi być np. W żółtych skrzynkach, lub jak we francji oznakowane jest odblaskowymi elementami.
Proszę w odpowiedziach powołać się na jakieś ustawy/dyrektywy.
Dziękuję
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.