Czy to jest nadużycie ze strony policji??

• Autor wątku Autor wątku expedit
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

expedit

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam

Poraz kolejny dostałem sprawe od mojich teściów o groźby ( 190 kk ) , wszystkie poprzednie przegrali.
Ale tu sytuacja wyglada troche inaczej. Dostałem protokoły zeznań świadków i w jednym z nich wyczytałem cytuje "policjanci mówili że znają ziencia, bo byli na interwencji u jego matki jak pobił ojczyma"
Jedno ze sytuacja interwencji w sprawie pobicia ojczyma niemiala miejsca , bo takiej sytuacji niebyło, a drugie, czy policja ma prawo mówić takie żeczy o mnie??

Z góry dziękuje za pomoc

Ale skąd wiadomo czy Policjanci to powiedzieli?

Jeśli tak nie było jak ktoś powiedział to być może złożył fałszywe zeznanie.

Zakładam że policjant niepowiedział takich słów, i ze to jest składanie fałszywych zeznań. Bo w ich zeznaniach jest mase kłamstw.

Niewiem czy to dobrze opisze: hipotetycznie zakładając że policjant powiedział coś takiego, chcialem sie dowiedziec czy miał do tego prawo. Bo jezeli nie mial, to ide z tym bezposrednio do jego przełożonego i informuje o calej sytuacji. Natomiast jeżeli miał takie prawo to moja skarga na jego słowa niema sensu.

Jeżeli policjant zaprzeczy wszystkiemu ( co jest prawdopodobne na 99% ) to mam idealnego świadka, że tesciowa składała fałszywe zeznania.

Powrót