Czy to mobing?

• Autor wątku Autor wątku Cirka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cirka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Czy to mobing?

Zostałam przyjęta do pracy do prowadzenia konkretnego projektu.
Niestety na umowie są ogólniki, nie jest wyszczególniony zakres obowiązków.
Przez 2 lata prowadziłam rozrastający się projekt samodzielnie, stworzyłam siatkę dostaw, wypracowałam komunikację, dopracowałam każdy szczegół współpracy z klientem. Projekt stał sie głównym dochodem działu. Sukcesywnie zgłaszałam zapotrzebowanie na zatrudnienie kolejnego pracownika. Po pół roku próśb został zatrudniony nowy pracownik. Po kolejnym pół roku zostałam całkowicie odsunięta od projektu. Projekt został przekazany nowemu pracownikowi. Zostałam przeniesiona do działu ogólnego od którego zaczynałam pracę żeby sie wdrożyć. Działu, którego nie lubię i przełożony doskonale o tym wiedział. Moje argumenty, że stworzyłam ten projekt od podstaw, nie zostały uwzględnione. Nie pozostawiono mi wyboru.
Argumenty przełożonego: projekt który stworzyłam działa bez zarzutu, dział ogólny musi się rozrastać.
Nie dostałam ani awansu ani większej gratyfikacji o które wnioskowałam.

Cirka napisał:
Nie
Cirka napisał:
Niestety na umowie są ogólniki, nie jest wyszczególniony zakres obowiązków.
Zakres obowiązków nie musi być zawarty w umowie o prace - wskazuje sie stanowisko a tym samym rodzaj pracy
co masz w tej umowie ? masz wpisany dział ?

cologniola napisał:
Nie

Zakres obowiązków nie musi być zawarty w umowie o prace - wskazuje sie stanowisko a tym samym rodzaj pracy
co masz w tej umowie ? masz wpisany dział ?
Dział także ogólny. Bez wskazania na dany projekt

Powrót