czy to znieważenie

• Autor wątku Autor wątku basia23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

basia23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
dzień dobry mam pytanie od wczoraj dostaje smsy od chłopaka mojej siostry że przepraszam za wulgarne słowa że jestem ku...szonem,że skręci mi łeb,że jestem złodziejką chociaż nigdy nic nie ukradłam,że jestem k....wą,że z psami się pu....am,pisał że jestem cymbałem i mam koński ryj (to akurat najbardziej zabolało gdzyż mam krzywe zęby)czy moge założyć mu sprawe w sądzie o znieważenie prosze o odpowiedzi gdzyż mam już tego serdecznie dość on myśli że jest nietykalny już kiedyś mnie tak obrażał ale tym razem nie mam zamiaru mu odpuścic niedawno urodziłam dziecko a on pisał ze puszczałam sie z psami mam tego dość co mam zrobić

Moim zdaniem jest to podstawa do założenia sprawy karnej, ale poczekajmy na opinie innych.
Przenoszę na prawo karne.
Po ewentualnej wygranej można także wnieść do sądu cywilnego o naruszenie dóbr osobistych, bo sprawa karna zadecyduje o winie lub jej braku i sprawca zostanie ukarany zgodnie z Kk, ale bez zadośćuczynienia osobie poszkodowanej.

dziękuje i czekam na dalszą opinie

A sorry że zapytam, ale jakie masz stosunki z siostrą?? Ona wie że jej chłopak pisze do Ciebie takie rzeczy ?? Moim zdaniem najlepiej było by gdyby ona zareagowała i wpłynęła na zachowanie swojego chłopaka.

niestety ona wie i nie widzi w tym nic złego chociaż wie że to nie prawda i że to mnie bardzo boli

i jeszcze jedno jeśli jest to znieważenie to jakie są szanse że wygram w sądzie

Takie jak prawie zawsze - 50%.

to czyli mam mu odpuścić:?:tego mym nie chciała bo już nieraz tak było iż mnie zwyzywał i zawsze mu to uchodziło a za jakiś czas znowu zaczął

No to sąd. Tylko nie kasuj tej jego "twórczości", będzie dowodem w sprawie.
I nie odpuszczaj ze względu na siostrę, a "szwagier" daj Boże siądzie na (sorry!) tyłku

dziękuje za odpowiedzi i mam nadzieje że wreszcie da mi spokuj chyba że po tej sprawie tym bardzie sie wnerwi

a jeszcze jedno bo on ma telefon na karte i boje sie ze jak dostanie wezwanie do sadu to wyrzuci karte i nie bede mogla mu tego udowodni że to on mi wysyłał co robić

Powrót