Czy w tym przypadku gwarancja wyklucza reklamacje z tyt. niezgodniości z umową?

• Autor wątku Autor wątku drk001
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

drk001

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam,
sytuacja jest następująca:

Kupiłem mieszkanie u dewelopera na którego wyposażeniu jest kocioł gazowy Junkers do ogrzewania mieszkania.
Kocioł od początku sprawiał problemy (dużo elektroniki), często wyskakiwały błedy na wyświetlaczu, kilkakrotnie interweniował serwis w ramach gwarancji.

Przy jednej z wizyt serwisant wymienił jakąś cześć w kotle i od tej pory większość funkcji programowania kotła nie działa.
Serwis nie może sobie poradzić z usterką i po prostu mnie zbywa, trwa to już drugi miesiąć.

Moje pytanie brzmi: czy mogę zareklamować kocioł z tytułu niezgodności z umową u dewelopera skoro, piec był reklamowany z tytułu gwarancji i coś zostało w nim wymienione.

Jeśli jest taka możliwość to jak to powinno wygladać od strony praktycznej - nie jestem w stanie zdemontować kotła, do którego jest podłączone woda i gaz.

Będę wdzięczny za jakieś wskazówki
pozdrawiam

W tej sprawie proponuję konsultacje w Regionalnym Centrum Serwisowym lub kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta pod adresem e-mail junkers-infolinia@pl.bosch.com .

Pozdrawiam,
Konsultant marki Junkers

cedwah napisał:
Ale co? Czy to ta sama usterka?

Tego autor wątku nie podaje. Aby uniknąć ewentualnych nieporozumień, prosimy o uprzedni kontakt w celu wyjaśnienia powyższej sprawy.

Pozdrawiam,
Konsultant marki Junkers

Powrót