Czy warto zainwestować w te domeny ?

• Autor wątku Autor wątku TadeuszW
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TadeuszW

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich serdecznie .

Jako początkujący prawnik chciałbym rozszerzyć swoją działalność usług korzystając z dobrodziejstwa internetu pozyskując swoich interesantów .

Przez dłuższy okres poszukiwałem konkretnego adresu dla mojej działalności niestety wiekszość popularnych fraz jest już dawno pozajmowana przez kancelarie .

Dziś natknąłem się na domeny doradcaprawny.net oraz doradztwoprawne.net które przekierowuje na aukcje allegro . Obecna aktualna cena zapewne będzie wyższa nie mniej jednak głęboko się nad nimi zastanawiam . Domeny wydają się bardzo atrakcyjne

Co o nich sądzicie ? Jak wy rozpoczynaliście swoje kroki w sieci od adresu ?

Liczę na waszą pomoc :)

Z góry dziekuję

Tadeusz

Ostatnia edycja:
Teraz tak naprawdę nazwa domeny nie ma aż tak ogromnego znaczenia, jest tyle firm pozycjonujących, że bez problemu idzie "wbić się" na 1 miejsce pod danymi słowami kluczowymi.
Aczkolwiek adres www musi być taki, by było go łatwo zapamiętać.
Pokombinuj z nazwiskiem w adresie strony , chyba, że masz nazwisko w stylu Brzęczyszczykiewicz ;)

Dziękuje za zainteresowanie moim tematem .
Niestety moje nazwisko jest długie a jak wiadomo im krótszy adres tym łatwiejszy do zapamiętania .
Konsultowałem się z firmą pozycjonującą . Potwierdzili iż łatwiej pozycjonuje się domeny które mają takie same frazy na jakie chcemy wypozycjonować .

Frazy DoradcaPrawny jak i DoradztwoPrawne wydają się bardzo uniwersalne .

Jak widać na aukcji jeszcze 9 dni zostało do końca .

A co inni sądzą o nich ?

Chyba niepotrzebnie rozgłosiłem o tej aukcji gdyż coraz więcej osób zainteresowanych nią jest co przekłada się na ilość osób licytujących..

Potwierdzili iż łatwiej pozycjonuje się domeny które mają takie same frazy na jakie chcemy wypozycjonować .
A ja Ci powiem, że nie do końca tak jest. Ważna jest optymalizacja strony www, wiek domeny, page rank, etc. Wiem to z autopsji ;)

Zgadzam się lecz takie zabiegi są bardzo czasochłonne :)

Poza tym wiadomo im łatwiejszy i wpadający w ucho/oko adres tym taka osoba zapamięta go sobie . Kolejne odwiedziny potencjalnego serwisu / kancelarii już będą się odbywać wpisując adres bezpośrednio w przeglądarkę niż wyszukując ponownie strony pod frazami w wyszukiwarce

A ja mam dziwne wrażenie że jest to zwyczajne naganianie sobie kupców. Nazwa fatalna zaś co się tyczy pozycjonowania to pudica ma oczywiście rację.

Powrót