Czy wielokrotna akceptacja regulaminów gadu gadu jest nielegalna np 20 razy?

• Autor wątku Autor wątku Rafałek2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rafałek2

Zakładając konto gadu gadu w pierwszym kroku musimy podac e mail, hasło oraz zaakceptować regulaminy komunikatora po ich akceptacji dostajemy na poczte kod aktywacyjny ktory w drugim kroku rejestracji musimy wpisać w wyznaczone pole. Czy wielokrotna akceptacja regulaminow gg bez dokończenia rejestracji czyli bez przepisania z maila kodu aktywacyjnego jest jakaś nielegalna i czymś grozi? Czy może mogą uznać coś takiego jako jakąś probe przeciazenia ich systemow albo coś?

Ostatnia edycja:
RE: Czy wielokrotna akceptacja regulaminów gadu gadu jest nielegalna?

Nie widze w tym niczego nielegalnego chyba, ze wielokrotna masz na mysli tak czesta, ze moze doprowadzic do zawieszenia sie serwerow.

Regand napisał:
Nie widze w tym niczego nielegalnego chyba, ze wielokrotna masz na mysli tak czesta, ze moze doprowadzic do zawieszenia sie serwerow.

Tak sobie testowalem jak to wszystko dziala z nudow. Z 30 razy albo 25 coś koło tego.

Skoro znają moje dane i sam sie przyznałem
ze sie tam sobie patrzylem jak to dziala wiele razy to moze moga mnie oskarzyć o jakies proby przeciązenia systemu, przecież kto im udowodni że w rzeczywistosci nie bylo zadnego nadmiernego przeciążenia no i w sumie pozostaje moze jeszcze taki prawny aspekt wielokrotnej akceptacji regulaminow bez tak jakby "wprowadzania ich w życie" i wpisania kodow wyslanych na e mail i rzeczywistego rozpoczecia korzystania z usługi...

Rafałek2 napisał:
(...)przecież kto im udowodni że w rzeczywistosci nie bylo zadnego nadmiernego przeciążenia(...)
To raczej oni powinni udowodnić, że było jakieś nadmierne przeciążenie z twojej winy.
Ale serio, 20-30 razy? Przecież tego serwer w żaden sposób nie odczuje, ani nikt z obsługi technicznej nie zauważy.

writen napisał:
To raczej oni powinni udowodnić, że było jakieś nadmierne przeciążenie z twojej winy.
Ale serio, 20-30 razy? Przecież tego serwer w żaden sposób nie odczuje, ani nikt z obsługi technicznej nie zauważy. .

Ciekawi mnie czy taki sąd w takiej sprawie moglby zweryfikować podstawność oskarżenia i dowody gdyby takie zostało przykładowo wysunięte.W sumie sam sie im przyznałem do tego ze tak wielokrotnie sie rejestrowalem niedokończenie..

Ostatnia edycja:
Ciekawi mnie rownież czy takie akceptowanie regulaminów bez ich tak jakby "wdrażania w życie" nie przyniosło jakiegos niebezpieczeństwa.. Bo w sumie nwm jak to z czymś takim jest. To tak jakby podpisać umowe i nic by z tego nie wynikało..

W sumie to nie wiem czy się poprawnie wyraziłem i czy dobrze to odebraliście.. Z kazdą akceptacja regulaminów generowali i wysylali mi nowy kod na e mail wiec wiązalo to sie nie tylko z moją aktywnoscia ale rownież z ich aktywnością. I chyba 3 konta aktywowalem po czym zaraz usunąłem... Znają mojego maila ponieważ pisałem do ich suportu z zapytaniem czy ktoś moglby zarejestrować na moj omyłkowo wyslany kod swoje konto (od błędnie wysłanego kodu, na nie moj adres e mail wszystko sie zaczęło) dowiedzialem sie ze to niemożliwe by ktoś mógł użyć mojego omyłkowo wysłanego kodu bo rejestracje zawsze rozpoczyna sie od 1 kroku i nie mozna jej zacząc od wpsiania kodu. Jednak gdy czekałem na odpowiedz sam zacząłem to sobie testować i potem im o tym powiedzialem jednak źle mnie zrozumieli i na pytanie o konsekwencje odpowiedzieli ze nie sa w stanie jednoznacznie odpowiedziec poniewaz wszystko jest zalezne od reakcji osoby na ktorej to e mail probowalem rejestrowac konto, a przeciez ja robilem to na swoje adresy e mail. Przepraszam za spam na pewno już nigdy nie "odświeże" tego tematu.

Ostatnia edycja:
Powrót