Czy więzienia są przepełnione że zwalniają do wolności alimenciarzy?

• Autor wątku Autor wątku karola__1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karola__1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
mój ex skazany na rok po 4 miesiącach i trzech tygodniach wyszedł do wolności. Jeśli to nie jest odosobniony przypadek to te nieroby będą się czuły jeszcze bardziej bezkarnie. Myślicie że te parę miesięcy coś go nauczyły? Nic a nic. Dalej zadaje się z patologią

Po nowelizacji będzie znacznie łatwiej ich zmobilizować do wywiązywania się z obowiązku na bieżąco.

askirkov napisał:
Po nowelizacji będzie znacznie łatwiej ich zmobilizować do wywiązywania się z obowiązku na bieżąco.

Zgodzę się z Tobą, ale moim zdaniem nowelizacja pomoże tylko w niewielkim procencie. Na pewno nie w przypadku mojego ex bo jestem pewna że on nie zapłaci ani złotówki bo uniesie się honorem że nie da się nikomu zastraszać. Tak mi odpowiedział kiedyś i od tamtej pory zaczął kombinować z pracą na czarno, wszystko co ma oczywiście nie należy do niego itd. Jak zobaczyłam go po paru miesiącach od zamknięcia na ławce z pijakami już wiedziałam że nawet areszt go nie zmobilizuje, skoro ktoś kto od początku wyroku nie zapłacił ani grosza jest puszczany do wolności

walkerTD napisał:
Może złożył wniosek o SDE?

Raczej nie, bo widuję go w godzinach nocnych na ławkach w towarzystwie elementu a wątpię by podczas odbywania kary w sde sąd pozwolił takiemu delikwentowi na przebywanie o tej porze poza domem

Ostatnią edycję dokonał moderator:
karola__1 napisał:
Zgodzę się z Tobą, ale moim zdaniem nowelizacja pomoże tylko w niewielkim procencie.
Większość ludzi, nawet tych o oryginalnym podejściu do życia, woli chyba jednak pozostawać na wolności niż siedzieć w więzieniu.

askirkov napisał:
Większość ludzi, nawet tych o oryginalnym podejściu do życia, woli chyba jednak pozostawać na wolności niż siedzieć w więzieniu.

W Twojej wypowiedzi zgadza się tylko "CHYBA" :D

Kazdy kto opuscił sie przestepstwa powinien swoje odsiedziec

Łysy100 napisał:

tylko wytłumacz mi kolego czemu nierobów olewaczy puszczaja przed terminem :(

Łysy100 napisał:

Czyli negujesz instytucję warunkowego zawieszenia wykonania kary? Przedterminowego warunkowego zwolnienia?

Ja nic nie neguje wyraziłem jedynie swoją prywatną opinie jak mozna negowac prawo i KK

Kazdy przestepca powinien poniesc adekwatna kare do czynu nie musi siedziec w wiezieniu moze w polu odpracowac. Niewiem w czym problem albo jest prawo i sie go stosuje albo nie ma i kazdy robi co chce nie ponoszac zadnych konsekwencji i kary.A dlaczego jeden ma siedziec a drugi jest na wolnosci? Ja wiem co pisze i co neguje a co nie.

Łysy100 napisał:
Kazdy przestepca powinien poniesc adekwatna kare do czynu nie musi siedziec w wiezieniu moze w polu odpracowac. Niewiem w czym problem albo jest prawo i sie go stosuje albo nie ma i kazdy robi co chce nie ponoszac zadnych konsekwencji i kary.A dlaczego jeden ma siedziec a drugi jest na wolnosci? Ja wiem co pisze i co neguje a co nie.

Gościu wyjazd z forum bo tylko śmiecisz

Łysy100 napisał:
A dlaczego jeden ma siedziec a drugi jest na wolnosci?
Bo nie każde przestępstwo ma dokładnie taki sam ciężar gatunkowy, nawet jeśli chodzi o złamanie tego samego przepisu.

miał (mój były) przesłuchanie u nas na komendzie i dali mu czas na zapłatę całego długu potem zrobili mu rozprawę karną którą umorzyli i nie pójdzie jeszcze raz do więzienia tak się chwalił chłopakom ten łachudra wręcz się smiał a moja kumpela była świadkiem przestałam wierzyć w sprawiedliwość ech polsko

rozprawa się odbyła na wniosek opieki a ja nie dostałam żadnego wezwania najpierw go puszczają wcześniej a potem umarzają sprawę chore prawo a czy wie ktoś czy jeśli pobieram alimenty z funduszu to czy mam prawo wnioskować o ukaranie go

Ostatnia edycja:
Powrót