czym jest podpis własnoreczny a parawka!!

• Autor wątku Autor wątku marcin33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcin33

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam wszystkich mamnastepujacą sprawe:

podpisałem umowe kupna/sprzedarzy parawka (pół czytelnym nazswiskiem, bez imienia) moim zdaniem parawką , prokuratura pobrała odemnie wzory podpisow czyelnych z imenia i nazwiska w skotek czego biegły wypowiedział sie ze podpis na umowie nie nalezy domnie . Dlatego poszukuje ustawy przepisu "czym jest podpis czytelny anieczytelny (parawka) " i czy w sposob prawidłowy została wykonana opinia jaki wzor jej podpisu gdysz kazda osoba podpisując sie "parawką" pisze całkowicie inaczej wykonuje inne łaczenia liter dlatego tez sie nie zgadam z ta opinia gdysz wiem ze pidpisałem , w jaki inny sposub moge podwarzyc opinie biegłego .

Pod tym postem też możesz się "parawkować" .
Niechlujstwo !

możesz wnieść o powołanie drugiego biegłego...ale to tylko podniesie koszty postępowania za które ty w konsekwencji zapłacisz...

marcin33 napisał:
Dlatego poszukuje ustawy przepisu "czym jest podpis czytelny anieczytelny (parawka) "
Nie ma czegoś takiego jak "ustawa przepisu".

czy w sposob prawidłowy została wykonana opinia
Zasady na jakich biegły opracował opinię, z jakich urządzeń korzystał etc powinny być zawarte w opinii.

jaki wzor jej podpisu gdysz kazda osoba podpisując sie "parawką" pisze całkowicie inaczej wykonuje inne łaczenia liter dlatego tez sie nie zgadam z ta opinia gdysz wiem ze pidpisałem ,
Przede wszystkim biegły nie ocenia jedynie sposobu łączenia liter, ale także m. in. kształt liter, sposób kreślenia poszczególnych liter, siłę nacisku środka kreślącego i szereg innych aspektów.
Dalej - myli się Pan twierdząc że sposób łączenia liter przy podpisie czytelnym i półczytelnym jest różny. Czlowiek ma wyrobione nawyki pisarskie, i pisze w określony sposób. Nawet jeżeli się bardzo stara aby np pismo było bardzo czytelne, to pewnych własnych nawyków nie pominie. I jeszcze jedno - żaden człowiek nie podpisze się dwa razy identycznie tak samo.

w jaki inny sposub moge podwarzyc opinie biegłego .
Tak jak wskazał Markiz - jeżeli nie zgadza się Pan z opinią biegłego, może zlożyć Pan wniosek dowodowy o powołanie innego biegłego oraz wskazać przy tym dlaczego nie zgadza się Pan z opinią tego biegłego. Prokurator może się na to zgodzić, ale nie musi.

Powrót