Czytaj mogę i jak starać się o przedawnienie długu?

• Autor wątku Autor wątku Patrycja191989
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Patrycja191989

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam w 2010roku wzięłam na raty telewizor po 5latach otrzymałam nakaz spłaty przez firmę casus w2015 roku Panowie z firmy casus zapukał do moich dziś z rzadamiem zapłaty i polubownego spłacenia jednak umowy nie otrzymałam wplacilsm 3 raty po czym firma zmieniła nazwę i umowy w ogole nie chcę wysłać ....Z tego co czytałam na różnych forach istnieje przedawnienie dlugu po 3latach czy takie mi przysługuje?

Przedawnienie szlag trafil bo wplacilas raty przez co uznalas dlug. Gdybys nic nie wplacala mozna by ich juz ignorowac.

Wplacilam firmie cssus a nie firmie lindorf...czytałam kiedyś że mowa firma nowa umowa

Patrycja191989 napisał:
otrzymałam nakaz spłaty przez firmę casus
Co to znaczy nakaz spłaty? Nakaz zapłaty z sądu czy wezwanie do zapłaty z Casus?
Regand napisał:
Przedawnienie szlag trafil bo wplacilas raty przez co uznalas dlug. Gdybys nic nie wplacala mozna by ich juz ignorowac.
Nieprawda. "Trafiło" jedynie to co wpłaciła
Patrycja191989 napisał:
Wplacilam firmie cssus a nie firmie lindorf...czytałam kiedyś że mowa firma nowa umowa
Coś źle czytałaś, albo źle rozumujesz. To nie jest nowa firma, zmienił się udziałowiec i nazwa. REGON, NIP, KRS pozostał nawet chyba ten sam

Nakaz zapłaty z casus (nie sadowy).Po wpłacie 3rat firma przysłała pismo z super ugoda i informacja o zmianie nazwy na lindorf i zarzadali całości w terminie do 7dni.natomiast jak zarzadalam umowy jest cisza...I CO W TAKIEJ SYTUACJI ROBIC?

Do tego ani firma casus ani już jako firma lindorf nie posiadają żadnej umowy podpisanej przezemnie

Patrycja191989 napisał:
Nakaz zapłaty z casus (nie sadowy).
Napisałam wyraźnie: wezwanie do zapłaty. Więc nie mieszaj już, zwłaszcza sobie.

Jeśli masz pewność że roszczenie jest przedawnione to po prostu z nimi więcej już nie rozmawiaj. Jedyne co powinnaś robić to odbierać polecone, bowiem kiedy pojawi się pismo z sądu musisz odpowiednio zareagować.

Powrót