Dalsza nauka

• Autor wątku Autor wątku Mathar9696
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mathar9696

Użytkownik
Odpowiedzi
33
Nie wiem czy dobry dział wiec jeśli nie to prosze przenieść.

A teraz do sedna.
Jestem 20 letnia osoba tegorocznym maturzysta (niestety matura mi nie poszla)
Jestem osoba zarejestrowana jako bezrobotnia bez prawa do zasilku.
W poniedzialek zaczynam 3 tyg szkolenie z biura pracy za ktore otrzymam stypenidum gdyz jest to z jakiegos tam programu unijnego(nie duzo bo cos ok 500 zl za 3tyg chodzenie na kurs ale jednak).
Moje pytanie jest takie jesli zostane na tym bezrobociu i chcialbym podjac nauke w szkole policealnej tzw żaku to czy przysługuje mi jakieś stypendium czy coś dla osoby bezrobotnej uczącej się?
W rodzinie sytuacja jest dobra ojciec ma emeryture mama prowadzi dzialalnosc ale czy poprostu osobie bezrobotnej ktora uczy sie w szkole policealnej przysluguja jakies swiadczenia?

No nw nazwijmy to świadczenie.
Za odbycie tego kursu dostane owe pieniadze w ramach jakiegos unijnego programu.
Ciekawie mnie tylko czy jesli pozostajac bez pracy a uczac sie moge sie ubiegac o jakies pieniadze z urzedu pracy czy dopiero musze miec legalnie przepracowane 18 mies by miec prawo do zasilku?

niestety za sam fakt chodzenia do szkoly policealnej nikt nie placi. poza tym takie szkoly sa w weekendy takze czas na prace jest. a kiedy nalezy sie zasiłek to już wiesz.

no nic pozostaje mi szukac pracy,uczyc sie w weekendy i chodzic na szkolenia z urzedu co by jeszcze wpadlo troche gotowki a i dodatkowe umiejetnosci sie przydadza

Powrót