Dane osobowe.Obawy przed ich podaniem

• Autor wątku Autor wątku kubaC89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kubaC89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam :)

Chciałbym się was zapytać czy podanie swoich danych osobowych na stronie może wiązać się z jakimiś nieprzyjemnościami ?
Głownie chodzi o to ze jestem w trakcie szukania pracy za granica.
Ostatnio tez natchnąłem się na dana stronę (Nie wiem czy tu można podawać takie linki wiec nie dałem :)
Strona(pośrednictwa pracy za granica) wydaje się normalna bez żadnych jakiś dziwnych darmowych domen czy coś.
Lecz przy rejestracji sa pola oznaczone gwiazdką (*) które są obowiązkowe, m.in :

Imiona*
Nazwisko (własne)*
Data urodzenia (rrrr-mm-dd)*
Miejsce urodzenia*
Ulica*
Numer domu*
Kod pocztowy*
Miejscowość*
Kraj*
E-mail*
Przedstawiciel*
PESEL*

Reszta punktów jest nie obowiązkowa (np skan dowodu, paszportu)
Oczywiście pod formularzem widnieje treść
"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach rekrutacji,
zgodnie z Ustawą z dn. 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych
(Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późniejszymi zmianami)"

Tak jak wyżej już napisałem Moje pytanie do was to czy mogę śmiało to wypełnić bez żadnych obaw ?
Bo przyznam ze się trochę boje, lecz potrzebuje tej pracy.
Mam nadzieje ze rozwiążecie mój dylemat :)

Z góry przepraszam jeśli post umieściłem w złym dziale.
Pozdrawiam Kuba:)

Jeśli firma podaje w swojej wizytówce swój KRS -można ją po pierwsze: sprawdzić,po drugie: mieć większe zaufanie do niej.Jeśli nie podaje KRS - ryzyko kradzieży tożsamości (np) jest bardziej prawdopodobne.To tyle z moich doświadczeń w tej kwestii.

Dziękuje za odpowiedz i zainteresowanie tematem :)
A jak mogę to sprawdzić? To o czym napisałeś/aś Bo przyznam ze jestem zielony:rolleyes:
Dodam jeszcze ze dana strona obsługuje 4 języki i jest z holenderską domeną( .NL)

Ja osobiście pracowałem w NL przez prawie 3 lata, korzystając właśnie tylko i wyłącznie z takich biur i nigdy nie miałem żadnego problemu z takimi biurami, a pracowałem przez 4 czy 5 różnych. Każde z biur ma już w internecie opinie wystawione przez pracowników, więc można sobie poczytać. :) Polecam !

Krajowy Rejestr Sądowy - ale to tylko w Polsce:)

Ostatnia edycja:
Powrót