Dane osobowe podane w zgłoszeniu do konkursu

• Autor wątku Autor wątku Klaaar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Klaaar

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Jakby co - Szukałam na forum podobnego tematu, ale nie znalazłam, także mam nadzieję, że nie ponawiam tematu.

Mam pytanie odnośnie podawania swoich danych osobowych, a raczej usunięcia ich.
Otrzymuję ostatnio reklamy na komórkę - dzisiejsza poranna reklama serwisu randkowego, sprawiła, że postanowiłam zadziałać.
Pomyślałam, że stoi za tym któryś z wesołych regulaminów konkursowych/ sklepów internetowych.
Czy mam prawo wyegzekwować usunięcie podanych danych osobowych od instytucji/ osób (nie wiem jak to ująć) które były odpowiedzialne za dany konkurs/ sklep? W jaki sposób to zrobić? Nie było tego wiele, najwyżej trzy miejsca gdzie podałam numer, także zamierzam zwrócić się z taką prośbą (żądaniem?) wszędzie gdzie wymagali moich danych łącznie z numerem telefonu.

Zawsze jest możliwość wglądu, zmiany i wycofania zgody na przetwarzanie danych :)

Tak, tylko czy jest coś ponad te regulaminy ustalane przez organizatorów? Coś w stylu regulaminu tych regulaminów?
Ponieważ napisałam na adres organizatora konkursu (pewien sklep internetowy), ale nie uzyskałam odpowiedzi... Natomiast formularz zgłoszeniowy wyglądał tak, że należało wpisać swoje imię i numer telefonu. Chciałabym po prostu zmusić ich w pewien sposób do umożliwienia mi wycofania mojej zgody na przetwarzania moich danych (jak to zostało ujęte w poprzednim poście).
Dlatego pytam Was, czy mogę zrobić w tej sprawie coś jeszcze oprócz zasypywania ich mailami z takim wnioskiem?

prawdopodobnie, udzielajac tych informacji dodatkowo udzielilas zezwolenia na handel tymi danymi... mozesz wnioskowac o podanie informacji nt. komu ewentualnie zostaly one sprzedane...

Powrót