Dane osobowe - usuwanie z strony internetowej

• Autor wątku Autor wątku zadaj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zadaj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Kilka lat temu pomagałam w projekcie graficznym strony www. Praca była odpłatna i po jej zakończeniu moje nazwisko umieszczono wśród autorów tego projektu. Obecnie przeszkadza mi to, że w wynikach wyszukiwania google strona widnieje tuż przy moim nazwisku - jednak żadne prośby nie skutkują usunięciem mojego nazwiska ze strony, a przeszkadza mi to w obecnej pracy.

Właściciel strony nie reaguje i jedyną jego odpowiedzią była propozycja pracy nieodpłatnej, aby przerobić stronę. To według administatora rozwiązałoby kłopot z wciąż widniejącym tam moim nazwiskiem.

Jak mogę przekonać administratora, aby mógł te dane usunąć?

Ostatnia edycja:
Poinformuj go, że niezastosowanie do Twojego żądania będzie naruszeniem Twoich praw autorskich osobistych ze wszystkimi z tym związanymi konsekwencjami.

A na co powołać się pisząc taką wiadomość? Lub/i jak sformułować taką wiadomość do osoby, która po prostu odmawia i proponuje usunięcie w zamian za nowy projekt?

Napisz tak jak powyżej. Prawo autorskie: Art. 16., Art. 115.

Na tej samej zasadzie co autorstwo? W sensie, że oznaczenie autorstwa jeżeli autor nie chce będzie związane z odpowiedzialnością z art. 115?

Powrót