L
lamagnifique
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Pewna osoba z rodziny zabrała ze wspólnej piwnicy należące do mnie opakowania (karton i worki) na których przyklejone były listy przewozowe z moimi pełnymi danymi: Nazwa firmy, Imię i nazwisko, ulica, kod pocztowy, miejscowość, nr telefonu, nick z allegro. Osoba ta, zabrała opakowania i wykorzystała je bez mojej wiedzy do wyrzucenia gruzu i odpadków po remoncie. Paczka oraz worki z tymi odpadkami zostały zamknięte, zawiązane i wywiezione do lasu. Jako że Straż Gminna bez najmniejszego problemu odczytała z pakunków moje dane, dostałam wezwanie w którym zagrożono mi mandatem lub oddaniem sprawy do sądu (za zaśmiecanie). Od razu po zapoznaniu się ze sprawą i zawartością paczek, zorientowałam się kto jest autentycznym sprawcą i powiadomiłam tą osobę o konieczności zgłoszenia się do Straży Gminnej. Osoba ta, zgłosiła się, przyznała i została ukarana mandatem za zaśmiecanie. Oczywiście osoba ta działała celowo nie zrywając etykiet z moimi danymi. Po prostu chciała mi zaszkodzić. Czy mogę to gdzieś zgłosić? Jedyne co przychodzi mi do głowy to, fakt że wszystkie moje dane zostały wystawione jak na tacy.