Dania - kilka pytań

• Autor wątku Autor wątku lenkadworak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lenkadworak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam Wszystkich, pracuje w Danii od prawie roku. Od 2 miesiecy po Danii poruszam się własnym samochodem. Wpłaciłem do skatu 400dkk i wyslalem druk o pozwolenie i teraz moje pytanie, czy to pozwolenie obejmuje tylko zjazdy do polski co 2-3 tyg. czy moge sie z nim poruszac po Danii na jakis tam okres czasu ? Dodam ze autem poruszam sie glownie w sprawach firmowych. Jak powinienem to rozegrac w firmie ? Firma powinna mi placic jakas stawke za pokonane kilometry czy co miesic za wynajecie mojego auta ? Firma wyporzycza kilkanascie samochodow z polski z wypozyczalni na co ma jakies tam osobne warunki, samochod moze przebywac w Danii 6 miesiecy, po tym czasie musi pojechac do polski na przeglad, moze wrocic ale kierowac moze inna osoba... Co powinienem zrobic odnoscie mojego prywatnego auta w tym wypadku ?
Kolejna sprawa:
W polsce jestem zameldowany w domu moich rodzicow. Ale mieszkam z synem i dziewczyną w kupionym niedawno mieszkaniu. W Danii tez mieszkam w domu w ktorym spokojnie moge zostac na lata(nie mam tam meldunku) Co w takim wypadku najlepiej zrobic w kwestii zameldowania ?
Jakie są korzysci wynikające z meldunku w Danii ? Jak to sie ma do mojego prywatnego samochodu... ? Dziękuje.

Powrót